donderdag , 30 mei 2024

ASL bundelt krachten elektrisch vliegen

Vaeridion GmbH, een in München gevestigd bedrijf, bundelt krachten met ASL Group om commerciële elektrische vluchten op batterijen te realiseren tegen 2030. ASL Group, bekend om zijn duurzame luchtvaartinitiatieven, zal gebruikmaken van Vaeridion’s geavanceerde technologie en vliegtuigontwerp voor korteafstandsvluchten met vier tot negen zitplaatsen. Philippe Bodson, de Algemeen Directeur van ASL Group, benadrukt hun inzet voor duurzaamheid.

VÆRIDION’s CEO, Ivor van Dartel, ziet zakenluchtvaart als een voorloper in elektrisch vliegen. De samenwerking beoogt synergieën tussen de fabrikant en de toekomstige exploitant van elektrische microliners te creëren. De markt voor eCTOL-vliegtuigen wordt geschat op 5.000 tot 10.000 vliegtuigen tegen 2040.

Deze samenwerking tussen Vaeridion en ASL Group versnelt de groene transformatie van de luchtvaart en brengt elektrisch vliegen binnen handbereik voor kortere afstanden, waarmee de druk op de sector om duurzamer te worden wordt verminderd.