donderdag , 30 mei 2024
ais jetstream

AIS Airlines neemt Scandinavische route over

AIS Airlines, een Nederlandse luchtvaartmaatschappij, zal vanaf 2 oktober 2023 de route tussen Midtjylland Airport en Copenhagen Airport gaan exploiteren. Deze overname komt na de tijd dat DAT de route heeft gevlogen sinds de heropening van Midtjylland Airport op 17 april. Gedurende deze periode zijn de passagiersaantallen gestaag gestegen, wat erop wijst dat er op de lange termijn vraag is naar deze route.

Ulrik Wilbek benadrukte het belang van stabiliteit voor zowel de luchthaven als de zakenwereld. Hij erkende dat het afgelopen jaar turbulentie heeft veroorzaakt en dat er behoefte is aan een betrouwbare route en luchthaven.

Om de capaciteit beter af te stemmen op de behoeften, zal AIS Airlines kleinere vliegtuigen inzetten, zoals de Jetstream 32 met een capaciteit van 19 passagiers. Wilbek benadrukte dat hoewel dit kan betekenen dat vroege boekingen nodig zijn om een zitplaats te bemachtigen, de meerderheid van de afvaarten al is uitverkocht.

Nicole Scheffer, Chief Commercial Officer van AIS Airlines, toonde enthousiasme voor de nieuwe route en benadrukte het belang van toegankelijke en betrouwbare vliegreismogelijkheden voor passagiers. Deze stap markeert een significante uitbreiding van het netwerk van AIS Airlines en verbetert de connectiviteit voor reizigers in Denemarken en daarbuiten.