zaterdag , 25 mei 2024

Piper M600/SLS HALO-systeem met Garmin Autoland behaalt TCCA-certificering

Piper Aircraft, Inc. heeft van Transport Canada Civil Aviation (TCCA) goedkeuring ontvangen voor het M600/SLS HALO-veiligheidssysteem, uitgerust met Garmin Autoland en een zelfstandige auto-throttle.

“De HALO-certificering in Canada vormt een belangrijke mijlpaal voor zowel M600-eigenaren als voor Piper en onze Canadese dealer, Aviation Unlimited”, zegt Ron Gunnarson, Vice-President van Sales, Marketing en Customer Support bij Piper. “We zijn toegewijd om de meest geavanceerde technologie in onze vliegtuigen beschikbaar te maken voor klanten wereldwijd.”

Voor M600/SLS-vliegtuigen die al in Canada operationeel zijn, maakt een upgrade-kit, bestaande uit enkele HALO-componenten en een software-update, integratie van het volledige Autoland-systeem mogelijk.

Solly Capua, president van Aviation Unlimited en de officiële Piper-dealer in Canada, voegt toe: “We zijn verheugd dat de HALO-certificering in Canada is afgerond, waardoor we onze klanten de gemoedsrust van het Garmin Autoland-systeem kunnen bieden.”

Over de Piper M600/SLS

De Piper M600/SLS, uitgerust met het HALO Safety System, is het eerste vliegtuig in de algemene luchtvaart dat de certificering van Garmin Autoland heeft verkregen. Dit baanbrekende systeem maakt gebruik van digitale technologie die, in geval van arbeidsongeschiktheid van de piloot, het vliegtuig veilig kan laten landen op de dichtstbijzijnde geschikte luchthaven. Daarnaast bevat de Garmin G3000 avionicasuite functies als Auto-throttle, Autoland, Emergency Descent Mode, Electronic Stability and Protection, Surface Watch, Safe Taxi en Flight Stream 510. Al deze functies zijn ontwikkeld om de operationele veiligheid van het vliegtuig te verhogen. De M600/SLS, met een capaciteit van zes zitplaatsen, wordt aangedreven door een Pratt & Whitney PT6A-42A 600shp-motor en beschikt over indrukwekkende vliegprestaties.