vrijdag , 24 mei 2024
Vliegveld Oostwold

Mustang P-51D Damn Yankee doorgeschoten op vliegveld Oostwold

Afgelopen zaterdagmiddag heeft een incident plaatsgevonden op het vliegveld bij Oostwold (Oldambt). De bekende Mustang P-51D, genaamd ‘Damn Yankee’, raakte beschadigd tijdens de landing.

Mustang schiet door

Het historische vliegtuig schoot door tijdens de landing en belandde naast de landingsbaan in het gras. Dit onverwachte einde van de vlucht zorgde voor een gespannen moment op het vliegveld.

Gelukkig bleek de situatie minder ernstig dan aanvankelijk gevreesd. Zowel de piloot als een passagier, die aan boord waren, kwamen zonder verwondingen van het incident af. Brandweer en ambulance die ter plaatse waren hoefden niet in actie te komen.

Onderzoek naar schade

Na het incident is het vliegtuig overgebracht naar een hangaar voor verder onderzoek. Deskundigen zullen aanstaande maandag de exacte schade aan de Mustang P-51D ‘Damn Yankee’ beoordelen.

Nieuwe landingsbaan

Het incident komt kort na de ingebruikname van de nieuwe landingsbaan op Oostwold Airport in april. Deze nieuwe landingsstrook, vervangend voor de eerdere onverharde baan, heeft een lengte van 800 meter en een breedte van 20 meter, en is geheel van asfalt.

Foto: Mustang P-51D ‘Damn Yankee’ in betere tijden.