zaterdag , 25 mei 2024

Corendon viert lancering Boeing 737 MAX 9

Met gepaste trots heeft Corendon Dutch Airlines hun nieuwste Boeing 737 MAX 9, genaamd de PH-CDP, feestelijk ingewijd. Deze ceremoniële gebeurtenis vond plaats op de vroege zaterdagochtend van 7 oktober, waarbij het toestel om 07.00 uur vanaf Schiphol opsteeg richting het idyllische Griekse Lefkas.

Unieke livery onthuld

De nieuwkomer in de vloot pronkt met een frisse livery; een rood met gouden staart ontwerp dat zich uitstrekt over de romp, met een duidelijk zichtbaar logo aan de onderzijde. De naam ‘Corendon’ is speels verdeeld over de staart, en als een knipoog naar de digitale tijdgeest is ‘Cheezzz’ te lezen op de winglets.

Optimisme van Atilay Uslu

Corendon-oprichter Atilay Uslu deelt zijn enthousiasme over dit nieuwe hoofdstuk: “Deze Boeing 737 MAX 9 symboliseert een belangrijke stap vooruit. We verbeteren niet alleen de reiservaring van onze klanten maar dragen ook bij aan een groener milieu, met minder uitstoot dan ons vorige model.”

Nieuwe generatie, nieuwe verwachtingen

Dit toestel is het eerste van drie waarmee Corendon haar vloot een moderne impuls geeft. Nog twee vliegtuigen worden binnenkort verwacht, wat de transitie naar de geavanceerde Boeing 737 MAX 9 compleet zal maken.

Groener, stiller, ruimer

De Boeing 737 MAX 9, met ruimte voor 213 passagiers, belooft een stillere vlucht met een 40% verkleinde geluidsvoetafdruk. Met geoptimaliseerde motoren en aerodynamica is het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot significant gereduceerd, en dankzij de dubbele winglets heeft het toestel een indrukwekkend bereik gekregen.

Deze toetreding van de Boeing 737 MAX 9 markeert een belangrijk moment voor Corendon Dutch Airlines, waarbij zowel comfort voor de passagier als milieubewustheid centraal staan. Het is een belofte voor toekomstige groei en duurzaamheid binnen de luchtvaartsector.