vrijdag , 24 mei 2024

100e Cessna Citation Longitude afgeleverd door Textron Aviation

WICHITA, Kansas – Textron Aviation maakte vandaag bekend dat het de 100e Cessna Citation Longitude zakenjet heeft afgeleverd aan een trouwe Citation klant. Medewerkers van Textron Aviation vierden deze opmerkelijke mijlpaal met een speciale viering op het hoofdkantoor in Wichita vorige week.

“De prestaties, efficiëntie en ongeëvenaarde cabine-ervaring van de Citation Longitude hebben het al een legendarisch vliegtuig gemaakt in zijn segment,” zei Lannie O’Bannion, senior vicepresident van Global Sales en Flight Operations. “We zijn trots op deze belangrijke leveringsmijlpaal en ons getalenteerde team dat blijft ontwerpen en de beste luchtvaartervaring voor onze klanten levert.”

De Citation Longitude is eveneens ontworpen met het oog op de ervaring van de piloot, het comfort van de passagier en de algemene prestaties, en levert een vliegtuig dat zijn benaming als het vlaggenschip van de Citation familie van zakenjets waarmaakt. Geen enkele andere super-midsize zakenjet biedt meer bereik, grotere payload of een hogere kruissnelheid tegen lagere directe operationele kosten.


Over de Cessna Citation Longitude
Met een bereik van 3.500 NM en een volle brandstofpayload van 725 kg, is de Citation Longitude ontworpen om de verwachtingen van passagiers in de super-midsize klasse te overtreffen door de stilste cabine, een lage cabinehoogte (1.509 meter), meer standaardfuncties en een comfortabel, op maat gemaakt interieur te bieden. Met plaats voor maximaal 12 passagiers, inclusief een optionele crew jump seat, beschikt de Longitude over een staande, 1,83 meter hoge vlakke cabinevloer. Een standaard dubbele-clubopstelling biedt de meeste beenruimte in de super-midsize klasse. Volledig verstelbare stoelen zijn in eigen huis ontworpen en vervaardigd, en een ruim inloopbagagecompartiment is tijdens de vlucht toegankelijk. State-of-the-art cabintechnologie stelt passagiers in staat hun omgeving en entertainment te beheren vanaf een mobiel apparaat. De ruime cockpit heeft een gemakkelijke toegang en een ergonomisch ontwerp dat zich volledig richt op het comfort en de efficiëntie van de bemanning.

Het geheel nieuwe ontwerp van de Longitude integreert de nieuwste technologie door het hele vliegtuig, waardoor klanten de laagste directe operationele kosten in zijn klasse krijgen. Aangedreven door FADEC-uitgeruste Honeywell HTF7700L turbofan motoren, combineert de Longitude on-condition motorrevisieperioden met de beste airframe-intervallen van 18 maanden / 800 uur, wat zich het eerst voordoet. Textron Aviation’s full-time diagnostisch vliegtuigregistratiesysteem (AReS), LinxUs en 3D technische publicaties combineren geavanceerde technologie om onderhoudstijd en algemene bedrijfskosten te verminderen.