woensdag , 22 mei 2024

DJI onthult Zenmuse L2 voor revolutionaire 3D-gegevens

DJI, pionier op het gebied van commerciële drones en geavanceerde cameratechnologie, heeft zojuist de Zenmuse L2 aangekondigd, een geïntegreerd LiDAR-systeem dat een nieuwe dimensie toevoegt aan de geospatiale en inspectiebranche door de precisie, efficiëntie en betrouwbaarheid van 3D-dataverzameling te verhogen.

Een nieuw tijdperk in dataverzameling

Christina Zhang, Senior Directeur Corporate Strategie bij DJI, stelt dat de Zenmuse L2 een mijlpaal betekent in de wereld van 3D-dataverzameling. Dit innovatieve product volgt op de succesvolle Zenmuse L1 en is een antwoord op de specifieke behoeften van professionals op het gebied van landmeting, elektriciteitsinspectie en bosbeheer.

Verhoogde kracht en efficiëntie

De Zenmuse L2 combineert LiDAR, een zelfontwikkeld IMU-systeem en een 4/3 CMOS RGB-camera in een robuust pakket dat, in samenwerking met de DJI Matrice 300 RTK of Matrice 350 RTK drones, ongeëvenaarde 3D-dataverzameling mogelijk maakt.

Direct operationele gereedheid

De verbeterde zelfontwikkelde IMU van de Zenmuse L2 is direct klaar voor gebruik na inschakeling en biedt in combinatie met het RTK-positioneringssysteem van de drone uitmuntende nauwkeurigheid in positie, snelheid en attitude-informatie.

Uitgebreide detectie voor verbeterde veiligheid

De Zenmuse L2 heeft een 30% verbeterde detectieafstand in vergelijking met zijn voorganger, wat de veiligheid en efficiëntie ten goede komt. Het toestel kan kleinere objecten detecteren en genereert een meer gedetailleerd digitaal hoogtemodel (DEM) en is in staat om door dichtere vegetatie te penetreren om meer bodempunten vast te leggen.

Gebruiksvriendelijke software voor complete controle

DJI Pilot 2, de bedieningssoftware voor de Zenmuse L2, biedt drie verschillende weergavemodi die een intuïtieve presentatie van de operationele resultaten mogelijk maken. Extra functies zoals de RNG (laser afstandsmeter) verhogen de vliegveiligheid door real-time afstandsinformatie te verstrekken.

Onmisbaar in verschillende industrieën

De Zenmuse L2 is niet alleen een instrument voor landmeting, maar biedt ook belangrijke voordelen voor bosbeheer en sleutelactivabeheer. De mogelijkheid om snel grote gebieden in kaart te brengen en automatisch ruwe point cloud data te verwerken, maakt dit systeem uiterst waardevol voor een breed scala aan toepassingen.