woensdag , 22 mei 2024

De nieuwe PC-24: Meer vliegafstand en comfort

Vanaf 2024 levert Pilatus een vernieuwde versie van hun PC-24 jet. Deze kan verder vliegen, tot wel 3.704 kilometer met zes mensen aan boord. Daarnaast zijn er binnenin leuke extra’s, zoals een grote bank die je tot een bed kunt maken.

Wat is er beter? De jet kan nu 272 kg meer lading dragen met een volle tank. Dit betekent dat het vliegtuig verder kan vliegen met dezelfde hoeveelheid brandstof. En goed nieuws voor piloten en reizigers: de jet kan zelfs op korte en onverharde landingsbanen landen.

Binnenin de PC-24
Het vliegtuig heeft al de grootste binnenruimte in zijn klasse. Nu is het nog stiller en comfortabeler. Er zijn nieuwe opslagplekken en het geluidsniveau is verminderd. Samen met Lufthansa Technik heeft Pilatus ook een nieuw entertainmentsysteem toegevoegd, compleet met een groot touchscreen en topgeluid.

Een primeur: je kunt nu kiezen voor een lange bank die je tijdens de vlucht in een bed kunt veranderen.

Slim Onderhoud
De nieuwe PC-24’s hebben ook een slim systeem voor onderhoud. Na de landing worden gegevens naar Pilatus gestuurd. Als er iets niet goed lijkt, krijgen de operators meteen een tip om het te checken.

Markus Bucher, de baas van Pilatus, is enthousiast: “Deze vernieuwde PC-24 is beter op zoveel manieren. We hebben hard gewerkt om het beste vliegtuig ooit te maken. Andere zakenjets kunnen gewoonweg niet tippen aan onze PC-24.”