vrijdag , 24 mei 2024

Honda onthult revolutionaire HondaJet Echelon op NBAA-BACE 2023

Honda Aircraft Company onthult “HondaJet Echelon” als de officiële naam voor haar nieuwe lichte zakenjet tijdens de National Business Aviation Convention and Exhibition (NBAA-BACE) 2023. De naam weerspiegelt de toekomstvisie van het bedrijf voor de volgende generatie zakenjets, die niet alleen de efficiëntie naar een nieuw niveau tilt, maar ook luxe en gemak biedt.

“HondaJet Echelon is geboren om een nieuwe categorie te creëren die de reiservaring met conventionele lichte jets overstijgt”, aldus Hideto Yamasaki, President & CEO van Honda Aircraft Company. “De lucht in gaan is altijd Honda’s droom geweest, en de HondaJet Echelon markeert een spannend volgend hoofdstuk.”

Technologie en Capaciteiten van de HondaJet Echelon

Voorheen geïntroduceerd als de HondaJet 2600 Concept in 2021, biedt de HondaJet Echelon een mid-size jet ervaring in de categorie van lichte jets. Het vliegtuig is ontworpen om ’s werelds eerste eenmotorige lichte jet te zijn die in staat is tot non-stop transcontinentale vluchten over de Verenigde Staten. Dit vermindert de bedrijfskosten en biedt een eigenaarservaring die eerder onbereikbaar was. Bovendien omvat het ontwerp van de HondaJet Echelon de elektrificatie en automatisering van zijn systemen.

Ontwerpconcept van de HondaJet Echelon

Het ontwerp van de HondaJet Echelon is gericht op het verhogen van de reisefficiëntie op alle fronten. Het vliegtuig zal een ongeëvenaarde brandstofefficiëntie leveren door aerodynamische innovaties, waardoor het tot 20% efficiënter is dan conventionele lichte jets en meer dan 40% efficiënter dan mid-size jets.

Voortgang van het HondaJet Echelon-programma

De ontwikkeling van de HondaJet Echelon is in volle gang. De productie zal plaatsvinden binnen het bestaande terrein van Honda Aircraft Company in Greensboro, North Carolina. De eerste vlucht is gepland voor 2026, gevolgd door een typecertificering in 2028.

In een poging om een duurzame samenleving te creëren, neemt Honda Aircraft Company deel aan de duurzaamheidsbelofte van de NBAA-BACE 2023 en gebruikt het duurzame luchtvaartbrandstof voor zijn veerboten naar en van de NBAA-BACE.