vrijdag , 24 mei 2024

Bombardier Bereikt Mijlpaal met 150ste Global 7500

Bombardier heeft de levering van het 150ste Global 7500 zakenvliegtuig gevierd, een nieuwe mijlpaal in hun ultra-langeafstandsprogramma. Het vliegtuig werd in september geleverd aan een niet nader genoemde klant. Met zijn geavanceerde ontwerp, ongeëvenaarde prestaties en technologische innovaties heeft de Global 7500 de zakelijke luchtvaart getransformeerd.

Betrouwbaarheid en prestaties

Sinds de inzet in december 2018 heeft de Global 7500 bewezen het best presterende zakenvliegtuig te zijn, met een betrouwbaarheid van meer dan 99,8%. Het vliegtuig heeft onlangs ook 20 snelheidsrecords gevestigd op verschillende belangrijke routes, wat verder bijdraagt aan zijn indrukwekkende prestaties.

“Ons team is ongelooflijk trots op het succes van het Global 7500-programma met zijn 150ste gebouwde vliegtuig. Het is de onbetwiste leider in de zakelijke luchtvaart,” zei Éric Martel, de CEO van Bombardier. Het vliegtuig heeft verschillende topawards gewonnen sinds de soepele ingebruikname in 2018.

Toptechnologie voor comfort en prestaties

De Global 7500 is ontworpen met geavanceerde technologieën en biedt ongeëvenaard comfort en prestaties. De Smooth Flĕx Wing-technologie vermindert de luchtweerstand en het brandstofverbruik, terwijl het de uitstoot verlaagt en een soepele vlucht garandeert.

Interieur en design

Het vliegtuig beschikt over vier echte leefruimtes, een volledig uitgeruste keuken en een speciale bemanningssuite. Innovatieve ontwerpelementen zetten de standaard voor het meest uitzonderlijke cabine-interieur in de zakelijke luchtvaart.

Toekomstige ontwikkelingen

Bombardier kondigde ook de komst van de Global 8000 aan, die zal beschikken over een ongeëvenaard bereik van 8.000 zeemijl en een topsnelheid van Mach 0.94.