vrijdag , 24 mei 2024

Zes steden dingen mee voor Air Races

De Reno Air Racing Association (RARA) ontving meer dan 1500 pagina’s aan steundocumenten van zes steden die willen fungeren als de nieuwe locatie voor de National Championship Air Races. Deze zoektocht volgt na de aankondiging van RARA om Reno te verlaten na de laatste race afgelopen september.

De wereldwijde impact van de Air Races

Het evenement is niet alleen een sportief spektakel maar draagt ook aanzienlijk bij aan de economie. Jaarlijks pompt het meer dan 100 miljoen dollar in de regionale economie en stelt het de mondiale norm voor Air Races. De National Championship Air Races zijn uniek omdat ze zeven verschillende klassen van luchtvaartraces onder één dak brengen.

Wie zijn de kanshebbers?

De steden die hebben gereageerd zijn Casper, Buckeye, Pueblo, Roswell, Thermal en Wendover. Het evenement heeft sinds zijn oprichting in 1964 zijn stempel gedrukt op Noord-Nevada. Het heeft in de afgelopen tien jaar meer dan een miljoen bezoekers en 750 miljoen dollar aan economische activiteit gegenereerd.

Hoe verloopt de selectie?

Een gespecialiseerd comité van RARA is druk bezig met het zorgvuldig doornemen van de verschillende voorstellen. Er worden later dit jaar bezoeken aan de potentiële locaties gepland. Criteria zoals beschikbaar land, geschikte start- en landingsbanen en nabijheid van faciliteiten spelen een cruciale rol in de uiteindelijke beslissing.

“De gedetailleerdheid in de voorstellen van de biedende steden toont hun serieuze interesse en inzet,” aldus Terry Matter, lid van de RARA-raad en voorzitter van het selectiecomité. “Het is buitengewoon spannend om te anticiperen op onze toekomstige locatie in een van deze boeiende steden.”

De verwachting is dat begin volgend jaar een definitief besluit wordt genomen, net op tijd voor een laatste evenement in Reno in 2024, voordat de verhuizing in 2025 plaatsvindt.