woensdag , 22 mei 2024
F-16 Orange Jumper

Ontmoet de F-16 Orange Jumper bij het NMM

November wordt een bijzondere maand voor het Nationaal Militair Museum (NMM) met zijn ‘Museum vol verhalen’. Naast lezingen, filmavonden en wapencolleges, trekt vooral de F-16 Orange Jumper dag de aandacht.

F-16 Orange Jumper: Een Unieke Meet & Greet

Op 11 november organiseert het NMM in samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) een speciale ‘F-16 meet & greet’. Deze F-16 Orange Jumper is een unieke toevoeging aan de rijkscollectie militair erfgoed van het NMM. Het toestel had binnen de NAVO een bijzondere testcapaciteit en was uniek voor de Nederlandse luchtmacht. Bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende lezingen, waaronder die van vliegers, en het vliegtuig van dichtbij bekijken. Als bonus ontvangen deelnemers een speciaal ontworpen Oranje Jumper patch.

Meer dan alleen Vliegtuigen in ‘Museum vol Verhalen’

‘Museum vol verhalen’ gaat verder dan alleen de F-16 Orange Jumper. Een conservator vertelt over 17e-eeuwse portretten uit de Schatkamer. Daarnaast zijn er wapencolleges in het wapendepot en een rondleiding over de vergeten slag bij Quatre-Bras. Vrijwilligers vertellen ook verhalen bij bijzondere objecten en er worden films vertoond.

Dit evenement is een uitgelezen kans om meer te leren over zowel moderne als historische aspecten van de Nederlandse krijgsmacht. Mis het niet!