woensdag , 22 mei 2024

Jetson primeur met eerste goedgekeurde lichte eVTOL

Jetson maakte bekend dat het bedrijf twee essentiële vliegvergunningen heeft gekregen in Italië. Met deze vergunningen is de Jetson ONE het eerste goedgekeurde lichte eVTOL in het land, en zelfs in de wereld!

Een baanbrekend moment met Aero Club d’Italia

De Aero Club d’Italia, een belangrijke organisatie in de Italiaanse luchtvaart, heeft Jetson het eerste officiële registratiebewijs gegeven voor een lichte eVTOL. Dit betekent dat piloten nu met de Jetson ONE mogen vliegen. De registratie kwam rond op 5 oktober 2023. Het bijzondere is dat de eerste vlucht in de VS op dezelfde dag plaatsvond.

Versneld testen dankzij ENAC

De Italiaanse luchtvaartautoriteit, beter bekend als ENAC, heeft Jetson ook toestemming gegeven om hun eVTOL op afstand te besturen. Dit maakt het mogelijk om het voertuig sneller en veiliger te testen. Stephan D’haene, de CEO van Jetson, legt uit: “Onze focus ligt op veiligheid, en deze goedkeuring helpt ons daar enorm bij.”

Grootse onthulling op ZeroEmission beurs in Rome

Om deze successen te vieren, heeft Jetson drie exemplaren van de Jetson ONE getoond op een grote beurs in Rome. Deze beurs, genaamd ZeroEmission Mediterranean, richt zich op duurzame energie en geavanceerde mobiliteit.

Na de verhuizing van Polen naar Italië heeft Jetson nu een indrukwekkend onderzoeks- en productiecentrum in Toscane. Ze hebben zelfs een eigen landingsbaan bij hun hoofdkantoor, waar dagelijkse testvluchten worden uitgevoerd.

Enorme vraag naar de Jetson ONE

Het gaat goed met Jetson: het bedrijf heeft al meer dan 300 orders binnen voor hun eVTOL. Elk toestel kost $98.000, en met een aanbetaling van $8.000 kun je je plekje reserveren. Met miljoenen views op internet is de Jetson ONE nu al een hit.