zaterdag , 25 mei 2024

Daher opent nieuwe Kodiak verffaciliteit in Idaho

Op 16 oktober 2023 heeft Daher’s Aircraft Division een nieuwe verffaciliteit geopend in Sandpoint, Idaho. Deze stap illustreert de aanhoudende inzet van het bedrijf voor de Kodiak-productlijn, die het in 2019 verwierf.

Verbetering van de productiekwaliteit

Met een oppervlakte van 9.000 vierkante voet is deze nieuwe verffaciliteit een belangrijke toevoeging aan het productieproces in Sandpoint. Het richt zich vooral op het verhogen van de bouwkwaliteit van de Kodiak 100 en Kodiak 900, beide veelzijdige eenmotorige turboprops. Daher heeft $2,7 miljoen geïnvesteerd in de faciliteit, die niet alleen moderne verf- en voorbereidingscabines bevat, maar ook de mogelijkheid biedt voor toekomstige uitbreiding.

Geavanceerde technologie en duurzaamheid

Daher gebruikt electrostatische verftechnieken, wat leidt tot een milieuvriendelijker proces en een superieure afwerking van de vliegtuigcomponenten. Deze aanpak is in lijn met de beste praktijken die Daher al toepast in zijn faciliteit in Tarbes, Frankrijk.

Vóór de opening van deze faciliteit moesten de Kodiak-vliegtuigen naar andere locaties worden gevlogen voor het verfproces. Dit verlengde niet alleen de productietijd, maar vereiste ook extra stappen zoals het demonteren en weer monteren van onderdelen. De nieuwe in-house verfmogelijkheid verkort de productiecyclus van een Kodiak-vliegtuig met ongeveer een week.