zaterdag , 25 mei 2024

Nieuw vliegtuig Tecnam P-2012 STOL verandert lokale luchtvaart

Tecnam, de gerenommeerde vliegtuigfabrikant, heeft aangekondigd dat zijn baanbrekende P2012 STOL (Short Take-Off and Landing) vliegtuig bijna klaar is met het certificeringsproces van het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA). Het bedrijf verwacht het typecertificaat tegen het eind van 2023 te ontvangen en belooft een doorbraak in de luchtvaart voor exploitanten die behoefte hebben aan moderne, hoogwaardige STOL-vliegtuigen.

Invulling van een marktbehoefte

Dit vliegtuig is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een marktniche die al tientallen jaren onderontwikkeld en ondersteund is. Tecnam biedt opnieuw een oplossing voor operators die een modern, ruim, comfortabel, veilig maar stijlvol vliegtuig met uitstekende STOL-capaciteiten voor hun bedrijf zoeken.

Kenmerkende specificaties

De P2012 STOL is het enige tweemotorige zuigermotorvliegtuig met STOL-capaciteiten dat voldoet aan de nieuwste certificeringswijzigingen. Het biedt een maximaal startgewicht van 3680 kg en beschikt over een modern design, een brede en comfortabele cabine en 11 zitplaatsen.

Superieur interieur

Het interieur wordt verder verbeterd door een centrale gang, een eigen raam voor elk van de 9 individuele passagiers, en uitstekende passagiersvoorzieningen zoals USB-poorten, airconditioning in de cabine, individuele verse en warme luchtuitlaten, een eigen leeslamp, stoelvakken en bekerhouders.

Hoogwaardige technologie

Vanuit het perspectief van de missie-uitvoering en het verbeteren van de vliegveiligheid beschikt de cockpit over de nieuwste technologie, waaronder het ultramoderne G1000 NXi avionische systeem en een specifiek afgestemde GFC700-autopiloot.

Uitstekende prestaties

Het vliegtuig kan gemakkelijk en comfortabel een vergelijkbare payload vervoeren als de meest bekende Britse STOL-vliegtuigen, terwijl het ook zijn nuttige lading met 20% kan overtreffen tot een opmerkelijke waarde van 1284 kg.

Het vliegtuig is nu al in productie en de eerste leveringen aan klanten beginnen in januari.

Met deze nieuwe ontwikkelingen vult de P2012 STOL een dringende behoefte in de markt en positioneert het zich als een veelbelovende keuze voor de toekomst van korte start- en landingsoperaties.