vrijdag , 24 mei 2024

Wright Brothers A320 richting FNPT II-certificering

Het Flight Simulator Centrum in Hoofddorp, een dochteronderneming van Wright Brothers Flight Technologies, is druk bezig met het certificeren van hun geavanceerde A320 vluchtsimulator volgens de FNPT II-standaarden. Deze certificering zal een nieuwe dimensie toevoegen aan hun opleidingsaanbod en kan worden gezien als een belangrijke mijlpaal, vooral na de succesvolle certificering van hun B737NG Fixed Based Procedural Trainer.

Belang van FNPT II-certificering

De FNPT II-certificering is een essentieel keurmerk dat de kwaliteit en nauwkeurigheid van vluchtsimulatoren garandeert. Met deze certificering kunnen piloten niet alleen basismanoeuvres oefenen, maar ook complexe procedures onder de knie krijgen. Dit draagt bij aan een veiliger luchtvaartklimaat en biedt piloten meeromvattende en efficiëntere trainingsmogelijkheden.

Over Wright Brothers Flight Technologies

Opgericht in 2014, heeft Wright Brothers Science and Technology Development Co., Ltd. de ambitie om te voorzien in de wereldwijde vraag naar kostenefficiënte, hoogwaardige vluchtsimulatieproducten. In 2016 behaalde het bedrijf een FTD4-niveau certificering van de Civil Aviation Administration of China (CAAC) voor hun B737NG Fixed Based Procedural Trainer. Drie jaar later werd Wright Brothers Flight Technologies Netherlands BV als dochteronderneming in Nederland opgericht.

Diversiteit aan klanten

Het klantenbestand van het bedrijf is zeer gevarieerd en strekt zich uit van vliegscholen en onderzoeksinstituten tot luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigfabrikanten. Dit weerspiegelt de voortdurende toewijding van het bedrijf om bij te dragen aan de ontwikkeling van efficiënte opleidingsmethoden en het verhogen van de veiligheid in de luchtvaartindustrie wereldwijd.

Met deze FNPT II-certificering zal het Flight Simulator Centrum in Hoofddorp een nog belangrijkere rol gaan spelen in het trainen van piloten en het verder verhogen van de veiligheidsnormen binnen de luchtvaart.