vrijdag , 24 mei 2024

Politie Delaware koopt nieuwe helikopters

De politie van Delaware (DSP) heeft ter ere van hun honderdjarig jubileum een belangrijke stap gezet door een overeenkomst te tekenen voor de aankoop van twee Bell 429-helikopters. Deze gebeurtenis vond plaats in Fort Worth, Texas, waarbij Bell Textron Inc. de verkoopovereenkomst formaliseerde. De DSP, die al een eeuw aan openbare dienstverlening heeft gewijd, zal deze helikopters inzetten voor diverse operaties, waaronder rechtshandhaving, noodsituaties, medische diensten en zoek- en reddingsmissies.

Een eeuw van toewijding aan veiligheid

Bell Textron Inc. viert samen met de DSP deze opmerkelijke prestatie. De Bell 429-helikopter, die al in gebruik is bij de DSP, zal blijven bijdragen aan de bescherming van meer dan een miljoen inwoners en bezoekers van de staat. De DSP heeft een lange geschiedenis met Bell-helikopters en heeft eerder dit jaar teruggeblikt op de rijke geschiedenis van het agentschap.

Essentiële ondersteuning voor kritische missies

De Bell 429 staat bekend om zijn capaciteit om twee brancards te vervoeren en biedt voldoende ruimte voor twee medische begeleiders en bemanningsleden, wat de DSP in staat stelt om uitstekende service te bieden. Captain Jeff Whitmarsh, commandant van de luchtvaarteenheid, benadrukte de waardevolle relatie met Bell en hoe de 429 helikopters onmisbaar zijn geworden voor hun werk.

Vooruitstrevende technologie voor de DSP

De Bell 429 is een van de meest geavanceerde lichte tweemotorige helikopters op de markt, met uitstekende prestaties in snelheid, bereik en zweefvermogen. Het is ook het eerste luchtvaartuig dat gecertificeerd is door het MSG-3 proces, wat leidt tot lagere onderhoudskosten. Met faciliteiten zoals een ruime cabine, grote zijdeuren en de mogelijkheid voor zowel single als dual pilot operaties, zet de Bell 429 de standaard in zijn klasse.

Bell Textron Inc. – Innovatie in vlucht

Met meer dan 85 jaar ervaring in luchtvaartinnovatie, blijft Bell Textron Inc. de ervaring van vliegen heruitvinden. Als pionier in de industrie is Bell Textron Inc. betrokken geweest bij vele historische momenten, zoals de eerste bemande vlucht sneller dan het geluid en de maanmissie van NASA. Gevestigd in Fort Worth, Texas, als een volledige dochteronderneming van Textron Inc., toont Bell een voortdurende passie voor het bedienen van militaire missies en blijft het innovatieve, betrouwbare vliegervaringen bieden.