vrijdag , 24 mei 2024

Canadese luchtambulancedienst Ornge investeert in twaalf nieuwe PC-12’s

Ornge, de aanbieder van luchtambulance- en kritiek transportdiensten voor de Canadese provincie Ontario, kondigde aan tussen 2026 en 2030 twaalf PC-12 eenmotorige turbopropvliegtuigen in ontvangst te nemen om hun vloot te moderniseren en essentiële luchtmedische diensten aan zijn burgers te leveren. De aankondiging werd gedaan door de Eer. Sylvia Jones, minister van Volksgezondheid van Ontario, op 7 november tijdens een persconferentie op de Ornge-basis in Sudbury.

Ornge, dat momenteel een vloot van vaste en rotorvleugelvliegtuigen bezit en exploiteert, inclusief acht Pilatus PC-12 NG’s, zal deze uit dienst nemen met de verwerving van de nieuwe PC-12’s. Ornge opereert al sinds 2009 met zijn huidige vloot PC-12’s.

Dr. Homer Tien, President en CEO van Ornge, verklaarde: “De Pilatus PC-12 speelt al vele jaren een significante rol in het luchtambulanceprogramma van Ontario. De prestaties, veelzijdigheid en betrouwbaarheid hebben ons geholpen hoogwaardige zorg te leveren in transport over de hele provincie, inclusief vele afgelegen inheemse gemeenschappen in het noorden. Met de vernieuwing van onze vloot weten we dat dit vliegtuig ons zal blijven helpen levens te redden en gezondheidsgelijkheid te leveren voor generaties die nog komen.”

Het Operations Control Centre van Ornge, gelegen in Mississauga, coördineert alle logistiek met betrekking tot medische transporten van Ornge, opererend vanuit 14 bases in Ontario. Ornge bedient meer dan 13 miljoen mensen in een gebied van meer dan een miljoen vierkante kilometer. Met de grootste luchtambulance- en kritieke zorg grondambulancevloot in Canada, voert Ornge ongeveer 20.000 patiëntgerelateerde transporten per jaar uit.

Wereldwijde vloot van meer dan 2.000 PC-12’s

Thomas Bosshard, President en CEO van Pilatus Business Aircraft Ltd, zei: “We zijn erg verheugd dat Ornge ervoor heeft gekozen om de uitstekende langetermijnpartnerschap met Pilatus voort te zetten met deze upgrade van zijn vloot. We zijn er trots op dat we het gezondheidssysteem van de burgers van Ontario kunnen ondersteunen.”

De wereldwijde vloot van meer dan 2.000 PC-12 vliegtuigen wordt gebruikt voor een breed scala aan missies, waaronder luchtambulance, speciale missies, privé- en bedrijfstransport, deelfractie en charteroperaties. De PC-12 staat bekend om zijn veiligheid, veelzijdigheid en lage bedrijfskosten, terwijl het een ruime cabine biedt die ideaal geschikt is voor patiënten en begeleiders die luchtmedisch transport nodig hebben.