donderdag , 23 mei 2024

AYJET bestelt geavanceerde Diamond Aircraft flight simulator

Op 9 november heeft AYJET Flight School een belangrijke bestelling geplaatst voor een Diamond Aircraft DA42 FNPT II vluchtsimulator. Deze bestelling vond plaats tijdens het prestigieuze European Flight Training Event in Cascais, Portugal. Deze stap markeert een significante uitbreiding van de trainingsmogelijkheden van AYJET.

Bestaande vloot en nieuwe toevoegingen

De nieuwe Full Flight Simulator (FSTD) zal een waardevolle aanvulling zijn op de huidige vloot van de vliegschool, die momenteel uit 26 DA20-enkelmotorige toestellen en vijf DA42-tweemotorige vliegtuigen bestaat. Van deze DA20-toestellen zijn er al 18 in gebruik en worden er binnenkort nog 8 toegevoegd.

Achtergrond en trainingslocaties van AYJET

AYJET, opgericht door ervaren gezagvoerders met achtergronden in zowel de Turkse luchtmacht als commerciële luchtvaartmaatschappijen, heeft zich stevig gevestigd in de vliegopleidingssector. Sinds november 2020 beheert de school ook de Hezarfen-luchthaven en voert vluchttrainingen uit op meerdere locaties in Turkije.

Belang van de samenwerking

De samenwerking tussen AYJET en Diamond Aircraft wordt versterkt door deze aanschaf. Celal CİNGÖZ, de algemeen directeur van AYJET, en Jane Wang, verkoopdirecteur van Diamond Aircraft Austria, benadrukken beiden de waarde van deze langdurige samenwerking.

Kenmerken van de DA42 FNPT II

De Diamond Aircraft DA42 FNPT II is een geavanceerde vluchtsimulator die nauwkeurige replica’s van echte Diamond-vliegtuigen biedt. Ze zijn uitgerust met authentieke onderdelen, echte avionica en bieden een realistische trainingsomgeving met het Garmin G1000 NXi avionica-systeem.

Levering en toekomstige plannen

De levering van de simulator wordt verwacht in 2024. Deze aanwinst benadrukt de toewijding van AYJET aan het bieden van geavanceerde vliegtraining en versterkt hun positie als toonaangevend opleidingsinstituut.