vrijdag , 24 mei 2024
Aviodrome

Aviodrome biedt gratis Sinterklaasfeest

Het Luchtvaartmuseum Aviodrome biedt dit jaar een hartverwarmende kans voor honderd kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Deze kinderen krijgen de unieke mogelijkheid om gratis deel te nemen aan SintAIRklaas, het betoverende sinterklaasevenement van het museum. Voor dit initiatief heeft Aviodrome samengewerkt met Voedselbank Lelystad om deze kinderen een onvergetelijke ervaring te bieden.

Boodschap van inclusiviteit

De general manager van Aviodrome, Coen Hoozemans, benadrukt het belang van inclusiviteit tijdens de feestdagen: “Sinterklaas is een tijd van vreugde en geven, maar helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door onze samenwerking met Voedselbank Lelystad kunnen we deze kinderen ook een feestelijke tijd geven in ons museum.”

Creatieve toegang en verrassingen

Voedselbank Lelystad zal speciale knutselkleurplaten verspreiden onder de kinderen. Deze kunnen ze thuis omtoveren tot een schoen, welke als toegangsbewijs dient voor het evenement. Bij het inleveren van hun creatieve schoenwerkjes krijgen ze gratis toegang tot Aviodrome en mogen ze een familielid of vriend meenemen. Aan het einde van hun bezoek krijgen de kinderen hun schoen gevuld mee naar huis, een gebaar dat de magie van Sinterklaas voor deze kinderen tot leven brengt.

Voedselbank Lelystad’s reactie

Kees van den Haspel, secretaris van Voedselbank Lelystad, deelt zijn enthousiasme over deze samenwerking: “De feestdagen kunnen moeilijk zijn voor gezinnen die afhankelijk zijn van voedselhulp. Dit initiatief van Aviodrome is een prachtig voorbeeld van gemeenschapszin en solidariteit.”

SintAirways en activiteiten in Aviodrome

Aviodrome transformeert tijdens de SintAIRklaas evenementen in de thuisbasis van SintAirways, het legendarische pakjesvliegtuig van Sinterklaas. In het Schipholgebouw worden verschillende leerzame en leuke activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen deelnemen aan het sorteren en controleren van cadeautjes, het vliegtuig vullen met pepernootolie, hun verlanglijstjes inleveren en zelfs cadeautjes in de schoorsteen gooien. Als dank voor hun hulp ontvangen ze een officieel Pietlotendiploma.

Belangrijke data en reserveringen

Het SintAIRklaas evenement vindt plaats in de weekenden van 18 & 19 november, 25 & 26 november en 2 & 3 december in Luchtvaartmuseum Aviodrome. Bezoekers dienen een entreeticket aan te schaffen en een tijdslot te reserveren vanwege de beperkte capaciteit. Dit initiatief toont niet alleen de generositeit van Aviodrome, maar benadrukt ook het belang van gemeenschap en het delen van vreugde tijdens de feestdagen.