woensdag , 22 mei 2024

Textron Aviation tekent contract met U.S. Army

Textron Aviation Inc., een dochteronderneming van Textron Inc. (NYSE:TXT), heeft onlangs aangekondigd dat ze een significant contract hebben verkregen van het U.S. Army Contracting Command, Redstone Arsenal in Alabama. Dit belangrijke contract omvat de levering van diverse modellen turbopropvliegtuigen, waaronder de Cessna SkyCourier, Cessna Grand Caravan EX, Beechcraft King Air 360 en Beechcraft King Air 260. Deze deal is onderdeel van een programma ter ondersteuning van de Buitenlandse Militaire Verkoop (FMS).

Eerste leveringen aan Zuid-Amerikaanse marines

De eerste overeenkomst binnen dit contract betreft de levering van drie King Air 360 Extended Range (KA360ER) vliegtuigen. Twee van deze toestellen zijn bestemd voor de Peruaanse Marine Luchtvaart (Fuerza de Aviación Naval) en één voor de Ecuadoraanse Marine Luchtvaart (Aviación Naval Ecuatoriana). Deze stap markeert een belangrijke fase in de internationale betrekkingen en samenwerking tussen de Verenigde Staten en de Zuid-Amerikaanse landen.

Versterking van internationale militaire relaties

Volgens Bob Gibbs, vicepresident van Speciale Missie Verkoop bij Textron Aviation, weerspiegelt dit IDIQ-contract (onbepaalde levering- en hoeveelheidscontract) de recente richtlijnen van de Amerikaanse minister van Defensie, Lloyd Austin. Austin heeft een memo uitgegeven met als doel de processen van het Ministerie van Defensie voor FMS-zaken te verbeteren en te versnellen. Dit contract is een directe respons op deze richtlijnen, waarbij het focust op de levering van commercieel verkrijgbare vliegtuigen die uitgerust kunnen worden met commercieel toegestane technologie. Deze aanpak zal de acquisitie- en contracteringstijden aanzienlijk verkorten.

Inzet voor maritieme patrouilletaken

De King Air turboprops, die in deze eerste fase zijn toegewezen, zullen primair worden ingezet voor maritieme patrouilletaken. Deze vliegtuigen zijn essentieel voor de handhaving van de soevereiniteit van Peru en Ecuador over hun respectievelijke Exclusieve Economische Zones (EEZ). De inzet van deze toestellen benadrukt de toewijding van de betrokken landen aan het behoud van hun territoriale integriteit en maritieme veiligheid.