woensdag , 22 mei 2024

Vickers WAVE klaar voor productie na testsucces

Vickers Aircraft heeft een opmerkelijke prestatie geleverd in de luchtvaartindustrie met hun WAVE-vliegtuig. Het vliegtuig heeft met succes een uitgebreid testprogramma voltooid, waarbij het aan alle criteria voldeed zonder enige aanpassing, wat wijst op een wereldprimeur.

Innovatie en prestaties

Het WAVE-model van Vickers onderscheidt zich door zijn uitmuntende prestaties. Volgens L. A. Fox, een ervaren testpiloot, voldeed het vliegtuig ruimschoots aan de ASTM-normen voor lichte sportvliegtuigen. Het toestel blonk uit in bestuurbaarheid, manoeuvreerbaarheid, stabiliteit, overtrekgedrag en waterbestendigheid. Deze resultaten versterken het vertrouwen dat de WAVE moeiteloos zal voldoen aan de certificeringseisen voor vluchtkarakteristieken en prestaties.

Een revolutionaire stap in de sportluchtvaart

Vickers zet met de WAVE een nieuwe standaard in de sportluchtvaart. Het vliegtuig biedt een kruissnelheid van 120 knopen, vergelijkbaar met vooraanstaande algemene luchtvaartuigen, maar met het extra voordeel van toegankelijkheid tot afgelegen gebieden. De WAVE combineert onbelemmerd zicht, hoge kruissnelheden en een nuttige lading van 750 pond met inklapbare vleugels. Dit maakt het tot een veelzijdig en avontuurlijk sportvliegtuig.

Investeringsmogelijkheden

Vickers Aircraft is op zoek naar gelijkgestemde investeerders die de visie delen om de WAVE op de markt te brengen. Na 13 jaar ontwikkeling, met voltooide productiefaciliteiten en geplande leveringen, biedt het bedrijf een aantrekkelijke investeringskans. Geïnteresseerden kunnen via een aangegeven link contact opnemen voor meer informatie.

Uitzonderlijke waterprestaties

In Nieuw-Zeeland, waar het bedrijf gevestigd is, werd de WAVE uitvoerig getest op waterprestaties. Ondanks uitdagende weersomstandigheden, slaagde het vliegtuig erin om binnen 20 seconden op te stijgen, waarbij het snelheden van 40 knopen bereikte tijdens de tests. Een testpiloot beoordeelde de waterprestaties van de WAVE als uitmuntend, met een score van 10/10 op alle veiligheids- en prestatieaspecten.

Vooruitblik

Vickers Aircraft staat klaar om in september de testvluchten te hervatten, met het doel om lucht-tot-lucht video’s en fotografie te verzamelen. Deze spannende fase zal verdere inzichten bieden in de capaciteiten van de WAVE, terwijl het bedrijf zich voorbereidt op de volgende stappen richting productie en levering.