vrijdag , 24 mei 2024

100 Midnight eVTOL-vliegtuigen verkocht in groot contract

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten – Een historische overeenkomst is getekend tussen Archer Aviation Inc. en Air Chateau International DWC LLC tijdens de Dubai Air Show 2023. Deze overeenkomst betreft de geplande aankoop door Air Chateau van tot wel 100 Midnight eVTOL-vliegtuigen van Archer, met een geschatte waarde van $500 miljoen. Dit benadrukt een significante stap in de evolutie van luchtvaarttechnologie en infrastructuur.

Belangrijke financiële stappen

Air Chateau heeft toegezegd om een niet-terugvorderbare vooruitbetaling van $1 miljoen te doen vóór 31 december 2023. Na het formaliseren van de definitieve overeenkomsten in de komende maanden, zijn er aanvullende vooruitbetalingen van $4 miljoen gepland. Deze financiële stappen markeren de ernst en het vertrouwen in deze grootse transactie.

Strategische samenwerking voor toekomstige operaties

Deze strategische relatie tussen Archer en Air Chateau is bedoeld om Archer’s recent aangekondigde plannen te versterken voor het opstarten van luchttaxi-operaties in Abu Dhabi en Dubai in 2026. Air Chateau, eerder bekend als de eerste privé helihaven exploitant in de VAE, richt zich nu op het bezitten en exploiteren van de Midnight vliegtuigen in de regio. Dit illustreert een significante evolutie in de luchtvaartindustrie, gericht op de toenemende vraag naar efficiënte en duurzame luchtmobiliteit.

Deze overeenkomst is een aanzienlijke mijlpaal voor beide bedrijven en benadrukt hun toewijding aan de toekomst van stedelijke luchtmobiliteit. Het illustreert ook een groeiende trend in de luchtvaartindustrie, waar duurzaamheid en innovatie hand in hand gaan om nieuwe mogelijkheden te ontsluiten voor zowel passagiers als operators. Met een gecombineerde visie op de toekomst van luchtvervoer, zetten Archer Aviation en Air Chateau International een significante stap richting de realisatie van een revolutionaire manier van stedelijk transport.