zaterdag , 25 mei 2024

Nieuw-Zeelandse Vliegacademie koopt tien Tecnam vliegtuigen

De Nieuw-Zeelandse Vliegacademie (NZAAL) heeft een grote stap gezet in hun expansie door tien nieuwe Tecnam vliegtuigen te bestellen. Dit omvat acht enkelmotorige P2008 JC Night VFR vliegtuigen, één P-Mentor IFR trainer met RNAV-capaciteit en een parachute voor veiligheid, en een meer-motorige P2006T Premium editie vliegtuig. Deze bestelling onderstreept de toewijding van NZAAL aan hoogwaardige vliegopleidingen en bevestigt hun positie als wereldleider in de luchtvaartopleiding.

Strategische investering in topkwaliteit

Het eerste vliegtuig, de Tecnam P2006T, is rechtstreeks van de fabriek in Capua, Italië, naar de basis van NZAAL in Oamaru, Nieuw-Zeeland gevlogen. De resterende negen trainingsvliegtuigen worden vanaf het tweede kwartaal van 2024 geleverd. NZAAL, bekroond en gecertificeerd door zowel de Nieuw-Zeelandse als de Vietnamese burgerluchtvaartautoriteit, is een exclusieve cadet pilootopleider voor Air India’s groep AIX Connect.

Een evolutie in vliegtraining

Opgericht in 2018 door twee ervaren luchtvaartprofessionals, begon NZAAL met slechts één Tecnam P2008. Nu, vijf jaar later, breidt de vloot uit tot 26 vliegtuigen, waarbij deze bestelling de Tecnam-vloot op een totaal van 24 brengt. Jonathan Manuel, CEO van NZAAL, benadrukt dat de keuze voor Tecnam gebaseerd was op veiligheid, duurzaamheid, geavanceerde technologie en kostenefficiëntie.

NZAAL heeft zich gedifferentieerd door als enige vliegschool in Nieuw-Zeeland gebruik te maken van touchscreen glazen cockpit vliegtuigen voor alle opleidingsniveaus. Deze vliegtuigen zijn uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals terreinalarmen, synthetisch zicht, en geavanceerde verkeersbewustzijnssystemen.

Daarnaast is NZAAL de eerste en enige FTO in Nieuw-Zeeland die heeft geïnvesteerd in elektronische koolmonoxidedetectoren, waarmee ze hun toewijding aan veiligheid benadrukken. NZAAL beheert ook New Zealand Aircraft Engineering Limited, een door Tecnam geautoriseerd servicecentrum.

Tecnam, met 75 jaar ervaring, biedt volgens recente gegevens de groenste trainingsvloot ter wereld aan, wat een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot betekent. De uitbreiding van de vloot door NZAAL is niet alleen een mijlpaal voor de academie, maar ook een stap voorwaarts in milieuvriendelijkere luchtvaarttraining.