woensdag , 22 mei 2024

Wright Brothers Flight Technology schenkt geavanceerde simulator aan Aviodrome

Het gerenommeerde Luchtvaartmuseum Aviodrome heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de ontvangst van een geavanceerde vliegsimulator, een gulle gift van het bedrijf Wright Brothers Flight Technology (WBFT). Deze nieuwe toevoeging aan hun collectie onderstreept Aviodrome’s voortdurende inzet voor het promoten van luchtvaartkennis en -ervaring onder een breed publiek.

WBFT’s passie voor luchtvaart deelt zich met de gemeenschap

Vertegenwoordigers van WBFT, waaronder Max Bobkov, benadrukten hun wens om hun enthousiasme voor luchtvaart te delen, niet alleen met hun klanten maar ook met de gemeenschap. De keuze voor de Diamond DA40 simulator is vooral gemaakt vanwege de toegankelijkheid voor het algemene publiek, waardoor zelfs zonder uitgebreide training een realistische vliegervaring geboden kan worden.

Een verrijking voor Aviodrome en zijn bezoekers

De algemeen directeur van Aviodrome, Coen Hoozemans, samen met vrijwilliger Joop Raasveld, uitte grote dankbaarheid voor deze substantiële bijdrage. De DA40 simulator wordt gezien als een waardevolle verrijking voor zowel de collectie van het museum als voor de ervaring van de bezoekers. Het apparaat staat momenteel opgesteld in het Schipholgebouw en zal in het nieuwe jaar een permanente plek krijgen in het museum. Vrijwilligers zullen de komende maanden worden opgeleid om bezoekers te begeleiden tijdens hun proefvluchten in deze state-of-the-art simulator.

Dankzij deze donatie hoopt Aviodrome de interesse in luchtvaart onder een breder publiek, waaronder jongeren, te stimuleren en hen te inspireren met de wonderen van het vliegen. Met de toevoeging van de Diamond DA40 vliegsimulator aan hun collectie zet Aviodrome een belangrijke stap in het verder uitbouwen van hun educatieve en interactieve aanbod.