donderdag , 23 mei 2024

Embraer levert vijfde E-99 vliegtuig aan Braziliaanse luchtmacht

Embraer heeft het vijfde EMB 145 AEW&C vliegtuig, nu geüpgraded en aangeduid als E-99M, overgedragen aan de Braziliaanse Luchtmacht (FAB). Dit vliegtuig is bijgewerkt om te functioneren in de rol van Airborne Early Warning and Control (AEW&C), en is essentieel voor inlichtingen, surveillance, en verkenningsmissies.

Geavanceerde technologie aan boord

De E-99M is uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder een geüpdatet Erieye-radar, Command & Control (C2)-systemen, nieuwe Electronic Warfare (NCOM)-systemen, en een geavanceerd Mission Audio-systeem met VoIP-technologie.

Belangrijke samenwerkingen in het project

Het E-99M-project is een samenwerking tussen de Combat Aircraft Program Coordinating Committee (COPAC), Embraer en internationale leveranciers zoals SAAB, Aeroelectronica International (AELI), en Rohde & Schwarz.

Versterking van de nationale soevereiniteit

Dit project is van cruciaal belang voor de Braziliaanse Luchtmacht en draagt bij aan de versterking van Brazilië’s nationale soevereiniteit. De volledig operationele staat (FOC) van de E-99M verhoogt de defensiecapaciteiten van het land.

Uitbreiding en training voor bemanningen

Atech, een dochteronderneming van Embraer, draagt bij aan het project door een deel van het commando- en controlesysteem te ontwikkelen, evenals missieplannings- en analyseruimtes die trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden bieden voor de bemanningen.