vrijdag , 21 juni 2024

Textron Aviation verkoopt 48 Skyhawks aan BAA Training

Textron Aviation, een prominente naam in de luchtvaartindustrie, heeft recentelijk een belangrijke deal gesloten met BAA Training. De overeenkomst, ondertekend tijdens de Dubai Airshow, omvat de aankoop van 48 Cessna Skyhawk-vliegtuigen, die naar verwachting in 2026 geleverd zullen worden. Deze bestelling markeert een aanzienlijke uitbreiding van de huidige vloot van BAA Training, wat de capaciteit voor studenten aanzienlijk zal verhogen en het vliegtrainingsproces zal stroomlijnen.

Cessna Skyhawk: Een betrouwbare keuze

De Cessna Skyhawk, ontworpen en vervaardigd door Textron Aviation Inc., staat bekend als ’s werelds meest geproduceerde eenvoudige motorvliegtuig en als een icoon in de vliegopleiding. Chris Crow, vicepresident van Piston Sales, benadrukte het belang van de Skyhawk in het inspireren van nieuwe generaties piloten. Met zijn stabiele vliegeigenschappen, geavanceerde avionica en bewezen betrouwbaarheid blijft de Skyhawk een betrouwbare keuze voor vliegopleidingen.

BAA Training’s ambitieuze plannen

Marijus Ravoitis, CEO van BAA Training, lichtte toe dat de organisatie een ambitieuze mijlpaal heeft gesteld om jaarlijks tussen de 500 en 1000 studenten op te leiden. De toevoeging van 48 Cessna Skyhawks is een cruciale stap in het realiseren van deze doelstelling, waardoor BAA Training beter kan voldoen aan de groeiende vraag naar opleidingen en hun positie in de industrie kan verstevigen.

Wereldwijde aanwezigheid van BAA Training

BAA Training biedt een uitgebreid aanbod aan luchtvaartopleidingen voor aspirant-commerciële piloten. Dit aanbod varieert van Ab Initio training tot Type Rating en is beschikbaar op meerdere locaties, waaronder Spanje, Litouwen, Frankrijk en Vietnam. Daarnaast biedt het bedrijf pilotentrainingen aan via een consultancykantoor in India en een verkoopvertegenwoordiging in de VAE.

Historie en kenmerken van de Cessna Skyhawk

De Cessna Skyhawk, voor het eerst opgestegen in 1955, is het populairste enkelmotorige vliegtuig in de luchtvaartgeschiedenis. Met meer dan 45.000 geleverde Cessna 172-vliegtuigen wereldwijd, biedt de Skyhawk een optimale combinatie van moderne functies. Deze omvatten de Garmin G1000 NXi avionica met draadloze connectiviteit, een standaard aanvalshoekweergavesysteem en bewezen betrouwbaarheid. Het vliegtuig is ook uitgerust met een propeller van McCauley’s aluminium met vaste spoed en een Lycoming IO-360-L2A motor van 180 pk.