woensdag , 22 mei 2024

Tijdsloten op Schiphol verminderen stress

Het boeken van tijdsloten op Schiphol, gelanceerd als een middel om de doorstroming bij securitycontroles te verbeteren, heeft een significante mijlpaal bereikt. Sinds de introductie in maart zijn er meer dan een miljoen tijdsloten gereserveerd.

Het succesverhaal van Willy en Leny

Willy en Leny Janssen – Jansen uit Uden, op weg naar Bonaire voor hun kerstvakantie, werden onverwacht de miljoenste boekers van deze service. Als verrassing ontvingen zij toegang tot de luxe Privium Lounge van Schiphol.

Hoe werken de tijdsloten?

Door een tijdslot te reserveren, kunnen reizigers hun doorgang door de securitycontrole plannen. Dit vermindert wachttijden en verhoogt het reiscomfort. Tijdsloten zijn tot drie dagen voor vertrek te reserveren via Schiphol’s website of app.

Feiten en cijfers

Er zijn enkele opmerkelijke trends en statistieken rond de tijdslotreserveringen:

  • Meer dan een miljoen tijdsloten geboekt sinds maart.
  • Het meest gekozen tijdslot is 90-105 minuten voor vertrek.
  • Topbestemmingen in de Schengenzone zijn Barcelona, Malaga en Lissabon. Buiten de Schengenzone zijn dit Curaçao, Londen Heathrow en Dubai.

Kerstvakantie drukte

Schiphol verwacht tijdens de kerstvakantie, van 22 december tot 7 januari, ongeveer 3 miljoen reizigers. Dit is een toename van 30% vergeleken met vorig jaar. Londen, Istanbul, Barcelona, Dubai en Milaan zijn de populairste bestemmingen.

Reizen zonder stress

Met de Schiphol.nl en Schiphol-app kunnen reizigers hun reis van tevoren plannen, waaronder het reserveren van een tijdslot. Dit initiatief heeft bewezen effectief te zijn in het verminderen van stress en het verbeteren van de algehele reiservaring.