zaterdag , 25 mei 2024

Textron Aviation lanceert milieu innovatie

Textron Aviation heeft vandaag het nieuwe ProAdvantage-programma, SustainableAdvantage℠, aangekondigd. Dit programma biedt eigenaren van Cessna, Beechcraft en Hawker turbinevliegtuigen wereldwijd een extra optie om hun CO2-uitstoot te verminderen. Het programma, ontwikkeld in samenwerking met 4AIR, wordt gelanceerd in januari 2024.

Innovatieve samenwerking met 4AIR

Textron Aviation zal SustainableAdvantage beheren als onderdeel van haar gebruiksvriendelijke ProAdvantage-programma’s, en zal eigenaren verbinden met 4AIR, de eerste organisatie die uitgebreide duurzaamheidsoplossingen voor de zakenluchtvaart biedt. Het programma stelt eigenaren in staat hun CO2-voetafdruk 100% te compenseren met 4AIR’s Bronze Level.

Streven naar klimaatneutrale luchtvaart

Brad White, senior vicepresident van Global Parts and Programs bij Textron Aviation, benadrukt de toenemende interesse van eigenaren in oplossingen die de koolstofvoetafdruk van hun vliegtuigen verminderen. Nancy Bsales, COO van 4AIR, voegt hieraan toe dat ze verheugd zijn om duurzame oplossingen te bieden die aansluiten bij de milieudoelstellingen van de eigenaren.

Jaarlijks rapport en monitoring

Eigenaren die deelnemen aan SustainableAdvantage ontvangen een gepersonaliseerd jaarverslag van 4AIR, dat hun aankopen van compensaties documenteert. 4AIR biedt ook monitoring en nalevingsrapportage voor diverse internationale milieuregelingen.

Wereldwijde duurzaamheidsprojecten

Het SustainableAdvantage-portfolio omvat vier wereldwijde projecten: het Rainier Gateway Forestry Project, het Cookstove Project, Bundled Solar en Solar Energy – Renewable Power by Adani.

Textron Aviation’s toewijding aan duurzaamheid

Textron Aviation is toegewijd aan duurzaamheid en heeft bedrijfsbrede doelstellingen vastgesteld om tegen eind 2025 de uitstoot van broeikasgassen met 20% te verminderen. De Beechcraft Denali en Cessna Citation Ascend zijn voorbeelden van de inzet van het bedrijf om emissies te verminderen.