zaterdag , 25 mei 2024

Van’s Aircraft blijft marktleider door herstructurering

Op 4 december j.l. heeft Van’s Aircraft bescherming aangevraagd onder Chapter 11 van de federale faillissementswetgeving. Dit is een belangrijke stap in de herstructurering van het bedrijf. Tijdens deze herstructureringsperiode zal het bedrijf doorgaan met het leveren van onderdelen, diensten en ondersteuning aan klanten. Ook zullen bestellingen voor kitpakketten worden verwerkt en verzonden.

Achtergrond van de financiële problemen

In de afgelopen jaren kampte het bedrijf met meerdere complexe problemen. Deze omvatten ongekende uitdagingen in de toeleveringsketen tijdens COVID, problemen met primer die corrosie veroorzaakte in snelbouwpakketten, en problemen met lasergesneden onderdelen die werden geproduceerd vanwege hoge vraag. Deze combinatie van problemen leidde tot ernstige kasstroomproblemen.

Gebruik van onderdeleninventaris

Van’s heeft een aanzienlijke voorraad hoogwaardige onderdelen opgebouwd. Door deze voorraad te benutten en aanvullende onderdelen te produceren, streeft het bedrijf ernaar om in de komende 12 tot 18 maanden bestellingen voor kits en onderdelen te vervullen.

Doel van Chapter 11 aanvraag

Het doel van de aanvraag onder Chapter 11 is om Van’s in staat te stellen om voortdurende ondersteuning te bieden aan klanten, leveranciers en medewerkers. Het bedrijf erkent dat deze situatie voor iedereen moeilijk is, maar zonder deze veranderingen ziet het geen haalbare weg voorwaarts.

Plannen voor getroffen klantgroepen

Van’s heeft plannen ontwikkeld voor verschillende klantgroepen, waaronder klanten die lasergesneden vervangingsonderdelen nodig hebben, klanten met aanbetalingen op kitbestellingen, en klanten met aanbetalingen op bestellingen voor motoren, propellers en avionica.

Update voor klanten

Alle plannen zijn afhankelijk van goedkeuring door de rechtbank. Van’s zal verdere updates communiceren zodra deze beschikbaar zijn.

Impact op bestellingen en prijzen

Van’s herziet alle openstaande onderdelenbestellingen en past waar nodig prijsverhogingen toe. Klanten met openstaande bestellingen die prijswijzigingen vereisen, worden binnenkort gecontacteerd. Het bedrijf verwacht binnen 7 tot 10 dagen weer te beginnen met het verzenden van kitbestellingen die op voorraad zijn.

Belangrijke punten over het proces van Chapter 11

  • Van’s zal onder toezicht van de rechtbank blijven opereren.
  • Er zullen prijsverhogingen zijn voor kits en onderdelen.
  • Alle financiering na de aanvraagdatum vereist goedkeuring van de rechtbank.
  • Betalingen van schulden en andere financiële verplichtingen zijn bevroren vanaf de aanvraagdatum.
  • Na goedkeuring van het herstructureringsplan zal Van’s uit het faillissement komen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Van’s Aircraft: https://www.vansaircraft.com/reorganization