zaterdag , 25 mei 2024

EHang levert gecertificeerde EH216-S

EHang Holdings Limited, een toonaangevend bedrijf op het gebied van stedelijke luchtmobiliteit, heeft aangekondigd dat hun EH216-S, een onbemand luchtvaartuig voor passagiersvervoer, het standaard Luchtwaardigheidscertificaat (AC) van de Chinese Burgerluchtvaartautoriteit (CAAC) heeft ontvangen. Dit is een wereldprimeur voor elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (eVTOL) zonder piloot.

Certificering volgens strikte normen

De EH216-S, geproduceerd in EHang’s productiebasis in Yunfu, voldoet aan de Typecertificering (TC) uitgegeven door de CAAC in oktober 2023. Het AC bevestigt dat het gecertificeerde toestel overeenkomt met het goedgekeurde type-ontwerp en voldoet aan de veiligheids- en kwaliteitseisen voor commerciële operaties. Deze mijlpaal toont aan dat EHang’s productiecapaciteiten, testvluchten, kwaliteitsborging en productiebeheer in lijn zijn met relevante regelgeving en erkend worden door de CAAC.

Eerste levering aan klant in Guangzhou

Het gecertificeerde EH216-S toestel onder het AC is geleverd aan ETON, een dochteronderneming van Guangzhou Development District Communications Investment Group Co., Ltd., die wordt beheerd door de lokale overheid van het Huangpu-district in Guangzhou.

Reacties van betrokkenen

De heer Chengjiu Zhou, algemeen directeur van Guangzhou Development District Communications Investment Group Co., Ltd., zei tijdens de EH216-S AC en vliegtuigleveringsceremonie dat zij verheugd zijn om ’s werelds eerste gecertificeerde passagiers-UAV van EHang te ontvangen. Hij benadrukte de optimistische vooruitzichten voor commerciële operaties in luchttourisme in Guangzhou en de veelbelovende toekomst van de samenwerking met EHang.

Toekomstvisie van EHang

De heer Huazhi Hu, oprichter, voorzitter en CEO van EHang, merkte op dat, gesteund door een reeks ondersteunende beleidsmaatregelen over de laagvliegende economie, EHang en de UAV-industrie enorme mogelijkheden hebben. Hij verwacht dat er in de nabije toekomst meer vliegtuigen van de productielijn zullen rollen om aan de vraag te voldoen, waardoor meer klanten en passagiers bediend kunnen worden en de stedelijke luchtmobiliteit (UAM) wordt versterkt.

Over EHang

EHang (Nasdaq: EH) is wereldleider op het gebied van technologieplatforms voor stedelijke luchtmobiliteit. Het bedrijf streeft ernaar veilige, autonome en milieuvriendelijke luchtmobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen. EHang biedt klanten in verschillende industrieën onbemande luchtvaartuigsystemen en oplossingen aan, variërend van luchtmobiliteit tot slim stadsbeheer en luchtfoto-oplossingen. EHang ontving in 2023 ’s werelds eerste typecertificaat voor onbemande eVTOL-vliegtuigen van de Chinese Burgerluchtvaartautoriteit. Als pionier in geavanceerde UAV-technologieën en commerciële oplossingen blijft EHang de grenzen van de lucht verkennen om vliegtechnologieën ten goede te laten komen aan ons leven in slimme steden.