zaterdag , 25 mei 2024

JSX tekent intentieverklaring voor 150 ERA vliegtuigen

Het Amerikaanse luchtvaartbedrijf JSX heeft een intentieverklaring getekend voor de aankoop van 150 ERA-vliegtuigen van de Franse fabrikant AURA AERO. Deze overeenkomst markeert een belangrijke stap in de inzet van koolstofarme vliegtuigen op de Amerikaanse markt, een bewijs van de relevantie van het ERA-programma voor het verbinden van gemeenschappen.

JSX, pionier in regionale luchtvaart

JSX, gevestigd in Dallas, Texas, is bekend als ’s werelds eerste premium regionale luchtvaartmaatschappij met 5 sterren. Het bedrijf voert dagelijks tot 120 openbare chartervluchten uit naar 24 bestemmingen in de VS, Mexico en de Bahama’s. JSX, dat momenteel 47 Embraer ERJ-vliegtuigen in gebruik heeft en meer dan 1.200 bemanningsleden in dienst heeft, zet zich in voor uitbreiding met de innovatieve ERA-vliegtuigen.

De ERA: een doorbraak in eco-verantwoorde luchtvaart

De ERA is een splinternieuw vliegtuig dat zich richt op ecologische verantwoordelijkheid, met innovaties op het gebied van avionica, aerodynamica en aandrijving. Het toestel speelt een cruciale rol in de decarbonisatie van de regionale luchtvaart, met een vermindering van CO2-uitstoot tot 80% vergeleken met thermische vliegtuigen in dezelfde categorie.

Expansie van JSX met de ERA

Met de bestelling van maximaal 150 ERA-vliegtuigen beoogt JSX de hybride-elektrische revolutie te gebruiken om toegang tot betrouwbare vluchten voor kleine gemeenschappen in de VS uit te breiden. Dit plan, dat de uitrol van ERA al in 2028 omvat, biedt een uitgebreid netwerk van directe vluchten en bevestigt de volwassenheid van de ontwikkeling van het vliegtuig.

Duurzame partnerschappen en toekomstvisies

Deze bestelling en het partnerschap met AURA AERO onderstrepen JSX’s toewijding aan klantvriendelijke, CO2-verminderende oplossingen. AURA AERO, erkend als een visionaire organisatie, zal JSX ondersteunen bij het bieden van duurzame regionale luchtvaartdiensten. De ERA, veelzijdig inzetbaar voor zowel passagiers- als vrachtvervoer, belooft een nieuw tijdperk van eco-efficiënte luchtvaart.

Over JSX en AURA AERO

JSX, opgericht in 2016, heeft zich snel ontwikkeld als een toonaangevende luchtvaartmaatschappij, erkend voor innovatie en veiligheid. AURA AERO, opgericht in 2018 en gevestigd in Frankrijk, zet zich in voor de productie van vliegtuigen die de decarbonisatie van luchttransport versnellen. Beide organisaties delen een visie voor een duurzamere toekomst in de luchtvaart.