dinsdag , 21 mei 2024

Elektrische paramotor zet record in de VS

Nathan Finneman, een Amerikaanse piloot, heeft mogelijk een nieuw wereldrecord gevestigd door met zijn elektrische paramotor een ongelooflijke hoogte van 4489 meter te bereiken.

Nathan’s elektrische vlucht in Leadville

De recordpoging vond plaats in Leadville, Colorado, waar Finneman zijn vaardigheden en de mogelijkheden van zijn elektrische paramotor tot het uiterste testte.

De SP140: een revolutionaire motor

De motor die voor deze prestatie werd gebruikt, is de SP140, bekend om zijn efficiëntie en kracht. Dit type motor vertegenwoordigt een aanzienlijke vooruitgang in de technologie van elektrische paramotoren.

Gin Carve 18m: de vliegmachine

Het vliegtuig dat Finneman gebruikte voor zijn recordbrekende vlucht was de Gin Carve 18m, een product van Gin Gliders, bekend om hun innovatieve ontwerpen in de wereld van het zweefvliegen.

OpenPPG: pionier in elektrische vliegtuigmotoren

De motor van het vliegtuig werd gefabriceerd door OpenPPG, een bedrijf dat vooroploopt in de ontwikkeling van elektrische vliegtuigmotoren. Hun bijdrage aan de luchtvaartindustrie wordt gekenmerkt door duurzaamheid en innovatie.

Deze recordpoging is nog een voorlopige claim, maar de FAI (Fédération Aéronautique Internationale) heeft deze al erkend als een opmerkelijke prestatie in de wereld van het paramotorvliegen.