woensdag , 22 mei 2024

Nieuwe Cessna vliegtuigen voor Civil Air Patrol

De recente levering van zes nieuwe Cessna-vliegtuigen door Textron Aviation aan Civil Air Patrol (CAP) in Independence, Kansas, markeert een belangrijk moment in hun langdurige samenwerking. Deze vliegtuigen, onderdeel van een vloot van bijna 550 Cessna’s bij CAP, versterken de luchtvaartcapaciteiten van de organisatie.

Cruciale missies ondersteund door Cessna-vliegtuigen

In september plaatste CAP een bestelling bij Textron Aviation voor 15 Cessna-zuigermotorvliegtuigen, waaronder 14 Skyhawk 172S en één Skylane 182T. Bob Gibbs, vicepresident Special Missions Sales, benadrukte de cruciale rol van deze vliegtuigen in missies zoals zoek- en reddingsoperaties en rampenbestrijding.

CAP’s significante impact en bereik

Als hulpdienst van de Amerikaanse luchtmacht voert CAP belangrijke missies uit voor overheidsinstanties en biedt het ondersteuning aan staten en gemeenschappen. In 2022 vloog CAP meer dan 100.000 uren, waarbij 151 levens gered werden. Dit bevestigt hun positie als grootste operator van Cessna-zuigermotorvliegtuigen wereldwijd.

Voortdurende samenwerking en toewijding

Maj. Gen. Edward D. Phelka, nationale commandant/CEO van CAP, sprak zijn enthousiasme uit over de nieuwe vliegtuigen en benadrukte de waarde van de voortdurende samenwerking met Textron Aviation. Deze samenwerking stelt CAP in staat om diverse en complexe missies in Amerika uit te voeren.

Eindeloze mogelijkheden voor speciale missies

Textron Aviation ontwikkelt luchtvaartoplossingen die voldoen aan de eisen van speciale missies voor diverse klanten, waaronder overheids-, militaire en commerciële organisaties. Hun vliegtuigen, bekend om hun kwaliteit, veelzijdigheid en lage operationele kosten, worden breed ingezet voor uiteenlopende speciale operaties.