zaterdag , 25 mei 2024

Eerste commerciële passagiersvlucht zonder piloot

EHang Holdings Limited heeft afgelopen week een flinke vooruitgang geboekt met de pilootloze tweepersoons eVTOL, de EH216-S, door een succesvolle commerciële demonstratievlucht uit te voeren. Deze mijlpaal benadrukt een cruciale stap in de normalisatie van luchttours met EH216-S vliegtuigen bij lokale bezienswaardigheden.

Strategische partnerschappen in Guangzhou en Hefei

De steden Guangzhou en Hefei spelen een sleutelrol in de demonstratie van EHang’s stedelijke luchtmobiliteitsoperaties. De recente lanceringsevenementen, bijgewoond door prominente overheidsfunctionarissen en gasten, vonden plaats in Jiulong Lake Park en Luogang Central Park. Deze gebeurtenissen markeerden de eerste commerciële vluchtdemonstraties met het EH216-S model.

Eerste EH216-S levering aan ETON

IEHang het eerste EH216-S passagiersvliegtuig geleverd aan ETON, een dochteronderneming van de Guangzhou Development District Communications Investment Group. Dit benadrukt het groeiende vertrouwen in en de acceptatie van EHang’s technologie in de markt.

Laagvliegen

De stad Hefei, in samenwerking met EHang, plant de uitbreiding van luchttours naar meer pittoreske locaties. De ambitieuze plannen omvatten de aanschaf en financiering van minstens 100 EH216-serie vliegtuigen, wat wijst op een aanzienlijke investering en steun voor de ‘lage-luchtvaartindustrie’ in China.

Toekomstperspectieven van EHang

Met de voltooiing van deze vluchten bereidt EHang zich nu voor op serieproductie, met 455 bestellingen voor de EH216-S eVTOL’s. EHang’s ambitie is niet alleen beperkt tot China; het bedrijf streeft ernaar om binnen een jaar internationale typecertificaten te behalen. Met ongeveer 1200 pre-orders wereldwijd zet EHang een nieuwe standaard in de luchtvaartindustrie.