dinsdag , 21 mei 2024

Cessna Citation CJ3 Gen2 vliegt vooruit in innovatie

De Cessna Citation CJ3 Gen2, ontwikkeld door Textron Aviation, markeert een vooruitgang in de luchtvaartsector. De upgrade van het bestaande CJ3-model is het resultaat van uitgebreide samenwerking tussen Textron en haar klanten, waaronder Marc Dulude, lid van het Customer Advisory Board en eigenaar van een CJ3.

Dulude, tevreden met zijn CJ3, werd betrokken bij het ontwerpproces van de CJ3 Gen2. “Je zit aan tafel met de kern van het Textron-team die luisteren en alles noteren wat je zegt,” legt Dulude uit. Zijn ervaringen en feedback hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van dit vliegtuig, dat zijn verwachtingen heeft overtroffen met verbeteringen in zowel cockpit als cabine.

Innovaties in de cockpit

De CJ3 Gen2, ontworpen met input van het Customer Advisory Board, bestaat uit gedetailleerde verbeteringen. De cockpit bevat het nieuwste Garmin G3000-systeem met functies zoals Garmin Autothrottles en een optioneel Enhanced Vision System (EVS). Een opvallende verandering is de toevoeging van 11,5 cm beenruimte voor de piloot, wat zorgt voor comfort in de cockpit.

Cabine-ervaring

De cabine van de CJ3 Gen2 biedt een unieke ervaring met een nieuwe instap en verbeterde verlichting voor betere zichtbaarheid. Het volledig aanpasbare interieur stelt klanten in staat hun ideale omgeving te creëren. Nieuwe stoelen met verstelbare basis, RGB-accentverlichting en USB-C-aansluitingen bij elke stoel verhogen het comfort en de functionaliteit.

Duurzaamheid en milieu

De CJ3 Gen2 kan gebruikmaken van Sustainable Aviation Fuel (SAF) en beschikt over duurzaam geproduceerde interieurmaterialen. Textron Aviation heeft in 2022 al zijn faciliteiten in Kansas aangedreven met 100% hernieuwbare windenergie.

De lancering van de CJ3 Gen2 onderstreept Textron Aviation’s inzet voor innovatie, klantgerichtheid en duurzaamheid. Dit vliegtuig belooft een nieuwe standaard in de luchtvaart te zetten met zijn geavanceerde technologie, comfort en milieubewustzijn. Textron Aviation heeft reeds meerdere orders voor het toestel mogen noteren.