woensdag , 22 mei 2024

Panta Holdings focust op duurzame luchtvaart

Panta Holdings zet sterk in op duurzame luchtvaart door recentelijk uit te breiden naar de batterij-elektrische luchtvaartsector. Deze stap volgt op eerdere successen bij dochterondernemingen Fokker Next Gen en Fokker Services Group, waarbij de nadruk ligt op duurzame luchtvaartinnovaties.

Elysian Aircraft treedt toe tot Panta Holdings

Elysian Aircraft, een innovatieve nieuwe onderneming in de batterij-elektrische luchtvaart, is de nieuwste toevoeging aan het portfolio van Panta Holdings. Opgericht door Jaap Rosen Jacobson en Rob Wolleswinkel, is Elysian recentelijk uitgegroeid tot een zelfstandige onderneming. Co-oprichters Reynard de Vries en Daniel Rosen Jacobson brengen een breed scala aan expertise naar het project. Na een ontwikkelingsfase van twee jaar, is Elysian klaar om hun innovatieve batterij-elektrische vliegtuig te onthullen op de AIAA’s SciTech Conference in Orlando, Florida.

Fokker Next Gen breidt uit

Fokker Next Gen heeft zijn aanwezigheid in de sector uitgebreid. De onderneming heeft deelgenomen aan ‘Luchtvaart in Transitie’ en is lid geworden van de Clean Aviation Joint Undertaking. Daarnaast heeft het samenwerkingsverbanden opgezet met de Letse overheid, Groningen Airport Eelde en Dassault Systèmes. Fokker Next Gen is ook erkend als een van de 25 toonaangevende EU-waterstoftechnologiebedrijven tijdens de Europese Waterstofweek.

Toewijding aan diverse groene technologieën

Panta Holdings onderzoekt actief verschillende groene aandrijvingstechnologieën, waaronder waterstof- en batterij-elektrische systemen. Deze diverse aanpak is onderdeel van hun strategie die erkent dat geen enkele technologie op zichzelf kan zorgen voor een klimaatneutrale luchtvaart. Dit illustreert de noodzaak voor een scala aan innovatieve oplossingen.

Belang van samenwerking in de sector

In zijn streven naar duurzame luchtvaart onderkent Panta Holdings het essentiële belang van samenwerking met overheden en industriële partners. Deze samenwerkingen zijn van cruciaal belang voor het ontwikkelen van effectieve strategieën voor schonere alternatieven en het bespoedigen van de overgang naar emissievrije luchtvaart.