zaterdag , 25 mei 2024

Sirius Jet: Revolutionaire waterstofaangedreven Jet

Sirius Aviation staat op het punt de Sirius Jet te onthullen. Dit waterstofaangedreven VTOL (Vertical Take-Off and Landing) vliegtuig is het resultaat van een samenwerking met BMW’s Designworks en de Sauber Group.

Unieke eigenschappen van de Sirius Jet

De Sirius Jet onderscheidt zich als een volledig elektrisch, emissievrij vliegtuig dat de aerodynamica van een straalvliegtuig combineert met de veelzijdigheid van vliegtuigen en helikopters. Aangedreven door een waterstof-elektrisch ventilatorsysteem, heeft het een bereik van 1.150 mijl (ongeveer 1.850 km). De jet kan met een snelheid van 323 mph (ongeveer 520 km/u) vliegen en hoogtes tot 30.000 voet (ongeveer 9.144 meter) bereiken. Het biedt plaats aan maximaal vijf passagiers en beschikt over verschillende opvallende kenmerken, waaronder een parachute-systeem voor noodgevallen.

Partnerschappen en ontwikkeling

Voor de ontwikkeling van de Sirius Jet heeft Sirius Aviation meerdere partnerschappen gevormd. BMW Group’s DesignWorks heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwerp van het vliegtuig, terwijl de Sauber Group, bekend om zijn expertise in de Formule 1, zich heeft gericht op de snelheid en precisie voor optimale prestaties. Andere belangrijke partners, waaronder Alfleth Engineering, ALD Group en Leonardo Aerostructures, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van dit innovatieve vliegtuig.

Lanceringsevenement in Zwitserland

In januari 2024 organiseert Sirius Aviation een evenement in Zwitserland voor de officiële onthulling van de Sirius Jet. Tijdens dit evenement wordt het waterstof-elektrisch aangedreven ventilatorsysteem van de Sirius Jet voor het eerst geactiveerd. Het evenement zal onder meer toespraken van belangrijke vertegenwoordigers bevatten en de kenmerken en technologieën van het voortstuwingssysteem uitlichten, waarmee een nieuw tijdperk in de luchtvaart wordt ingeluid.