zaterdag , 25 mei 2024

KLM Flight Academy moderniseert vloot

KLM Flight Academy heeft onlangs twee nieuwe lesvliegtuigen van het type Diamond DA40 in ontvangst genomen. Deze levering is de eerste van een totale bestelling van 12 toestellen bij de Oostenrijkse vliegtuigfabrikant Diamond. De aanschaf is onderdeel van een programma om de verouderde Single Engine vloot te vervangen.

Naar een duurzame toekomst in de lucht

Deze nieuwe, stillere en zuinigere vliegtuigen markeren een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid. Een opmerkelijke eigenschap is hun capaciteit om op Sustainable Aviation Fuel (SAF) te vliegen, wat een alternatief biedt voor het gebruik van loodhoudende Jetfuel. De toestellen zullen in fasen vanuit Oostenrijk worden geleverd en krijgen binnenkort een Nederlandse registratie. In maart is er een officieel evenement gepland om de komst van de nieuwe vloot te vieren.

Inzet op verduurzaming en innovatie

Auke Dros, directeur van KLM Flight Academy, benadrukt de toewijding aan de verduurzaming van de vliegopleiding. De academie heeft ook de ambitie om in de toekomst verder te innoveren, mogelijk met de introductie van elektrische vliegtuigen. Deze ontwikkelingen worden nauwlettend in de gaten gehouden.

Voordelen voor de studenten

De nieuwe Diamond DA40 toestellen bieden de studenten de kans om hun tweejarige opleiding tot verkeersvlieger voor KLM te volgen op moderne vliegtuigen uitgerust met een glass cockpit. De KLM Flight Academy speelt in op de groeiende vraag naar afgestudeerde verkeersvliegers. Daarnaast zorgt KLM voor de financiering van zowel de opleiding als de huisvesting in Eelde, waardoor de vliegopleiding toegankelijk is voor iedereen met het juiste talent en de juiste ambitie.

Tot slot

De vernieuwing van de vloot van de KLM Flight Academy sluit aan bij een bredere trend in de luchtvaartindustrie richting meer duurzaamheid en effici├źntie. Met de introductie van de Diamond DA40 toestellen neemt de academie een belangrijke stap voorwaarts in deze richting.

https://www.wingsoverholland.nl/diamond-dealer/

https://klmflightacademy.nl