zaterdag , 25 mei 2024

EHang lanceert EH216-S UAV voor $ 340.000

EHang Holdings Limited heeft de adviesprijs voor hun EH216-S passagiersdrone in China aangekondigd. Met een vastgestelde prijs van $340.000 per eenheid, geldig vanaf 1 april 2024. Deze ontwikkeling volgde op het verkrijgen van het Type Certificaat (TC) van de Civil Aviation Administration of China (CAAC) op 13 oktober 2023 en het behalen van het Standard Airworthiness Certificate (AC) op 21 december j.l., wat de levering aan de eerste klanten mogelijk maakte.

Certificering en levering

De EH216-S, de eerste pilotloze passagiersdrone met elektrische verticale opstijg- en landingscapaciteit (eVTOL) ter wereld die een standaard luchtwaardigheidscertificaat heeft ontvangen, heeft brede erkenning gekregen voor zijn innovatieve, veilige en toepasbare ontwerp. De levering van deze gecertificeerde EH216-S drones aan klanten zal dienen voor diverse commerciële toepassingen, zoals sightseeing op lage hoogte en stedelijk toerisme.

Toekomstvisie en veiligheid

Huazhi Hu, oprichter, voorzitter en CEO van EHang, benadrukte het belang van veiligheid in alle aspecten van hun operaties, van onderzoek en productie tot commerciële dienstverlening. Hij uitte zijn enthousiasme over de toekomstige samenwerkingen wereldwijd, gericht op het bieden van een nieuwe, veilige, autonome en milieuvriendelijke luchtvaartervaring aan consumenten. Het doel van EHang is om onbemande luchtvaartuigen een normaal onderdeel van het dagelijks leven te maken, toegankelijk voor een breed publiek.