woensdag , 22 mei 2024

Embry-Riddle vliegt met Tecnam in competitie

Het Eagles Flight Team van Embry-Riddle Aeronautical University, gevestigd op de Daytona Beach Campus, heeft voor de jaarlijkse National Intercollegiate Flying Association’s (NIFA) National en Regional Safety and Flight Evaluation Conferences (SAFECON) de Tecnam P-92 MkII gekozen. Deze keuze valt te verklaren door de brede reeks vliegcapaciteiten van het vliegtuig, zoals de snelheid, zichtbaarheid, geavanceerde avionica en een innovatief interieurontwerp, gekoppeld aan lage operationele kosten.

Veelzijdigheid in de competitie

Gedurende de competitie zal het vliegtuig ingezet worden voor een verscheidenheid aan onderdelen, zoals berichtendroppings, navigatie, landingen zonder motorvermogen en korte-veldlandingen. Het Eagles Flight Team kent een lange en succesvolle geschiedenis binnen de Region IX vliegcompetities.

Een stap naar toekomstige competitiviteit

Ken Byrnes, assistent-decaan en hoofd van de Vliegafdeling bij Embry-Riddle, benadrukt dat de keuze voor de Tecnam P-92 een belangrijke verandering is in de voortzetting van het aanbieden van veilige, betrouwbare en kostenefficiënte vliegtuigen voor het team. De Tecnam P92 staat bekend als een stabiel, solide en kosteneffectief platform, cruciaal voor vliegscholen over de hele wereld.

Traditie, innovatie en visie

De Tecnam P-92 MkII onderscheidt zich met een composietromp voor verbeterde cruiseprestaties en een vergrote cabine voor meer comfort en ergonomie. Dankzij geavanceerde Garmin G3X touch avionica wordt de navigatie- en situatiebewustzijn verhoogd. Tecnam zet in op het vergroenen van de trainingsvloot, met een potentiële besparing van 10 ton CO2-uitstoot per afgestudeerde commerciële piloot, wat een reductie van 60% betekent vergeleken met vloten die 100LL brandstof gebruiken.

Over Embry-Riddle Aeronautical University

Als wereldwijd erkende bron van expertise in alle aspecten van de luchtvaart en aanverwante velden, educatieert Embry-Riddle meer dan 31.300 studenten via residentiële campussen, ongeveer 110 locaties wereldwijd en online programma’s. Volgens U.S. News & World Report is Embry-Riddle Worldwide de nummer 2 aanbieder van online bacheloropleidingen in de VS, met meerdere top 10 rankings voor de residentiële campussen.