donderdag , 23 mei 2024

Pilatus boekt recordresultaten in 2023

Het financiële jaar 2023 was voor Pilatus een jaar van grote successen. Ondanks de uitdagingen in de operationele omgeving, leverde het bedrijf 148 vliegtuigen af dankzij een aanhoudend hoge vraag. Met een totale omzet van 1,478 miljard Zwitserse frank, een bedrijfsresultaat van 240 miljoen Zwitserse frank en nieuwe orders ter waarde van 1,513 miljard Zwitserse frank, sloot Pilatus het jaar af met recordcijfers.

Impressionante leveringen

In vergelijking met 2022, wat al een zeer succesvol jaar was, boekte Pilatus een omzetstijging van tien procent en een zes procent hoger bedrijfsresultaat. De totale leveringen van vliegtuigen waren ook indrukwekkend: in totaal werden 47 PC-24s en 101 PC-12s aan klanten overhandigd.

Uitdagingen en investeringen

Hoogtepunt in de Government Aviation was een vervolgdeal met de Spaanse Luchtmacht voor nog eens 16 PC-21s. Ondanks aanhoudende problemen in de toeleveringsketen en knelpunten in de levering, blijft Hansueli Loosli, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Pilatus, positief over het afgelopen jaar. Er werd flink geïnvesteerd in producten, personeel, groei, infrastructuur en digitalisering, altijd met een onwrikbare focus op de behoeften van de klant.

Toewijding aan duurzaamheid

Pilatus zet niet alleen in op de uitbreiding van verkoopmarkten en productontwikkeling, maar investeert ook in infrastructuur met duurzaamheid als kernfocus. De nieuwe onderhoudshangar, momenteel in aanbouw, is uitgerust met een volledig oppervlakte zonnestelsel, maakt gebruik van grondwater voor koeling, verwarming en procesenergie, en is gebouwd met Zwitsers hout, waardoor CO2-emissies worden verlaagd en een duidelijk commitment aan duurzaamheid en Zwitserland als bedrijfslocatie wordt getoond.