donderdag , 23 mei 2024

Nieuwe H145 helikopter voor Microflite

De Australische commerciële luchtvaartmaatschappij Microflite heeft een tweede vijfbladige H145 besteld om haar groeiende activiteiten op het gebied van training, commerciële dienstverlening, nutsvoorzieningen, brandobservatie en reddingsoperaties te ondersteunen. Microflite, de grootste civiele helikopterklant van Airbus in Australië, beheert momenteel een vloot van 20 Airbus rotorcraft, variërend van enkelmotorige H120, H125 en H130 tot tweemotorige H135 en H145. Daarnaast heeft het bedrijf een H135 en een H145 in bestelling, waarbij de laatste het vijfde Helionix uitgeruste toestel in de vloot zal zijn.

Uitbreiding voor veelzijdige missies

“De H145 heeft zich bewezen als een uitstekend werkpaard voor onze multi-missie operaties. Met de komst van de tweede vijfbladige H145 in de komende maanden, kijken we ernaar uit om deze veelzijdige helikopters een positieve impact te zien maken op ons groeiende trainings- en commerciële portfolio,” aldus Jonathan Booth, CEO van Microflite Helicopter Services.

Partnerschap met Airbus

Microflite heeft een sterke relatie met Airbus en wordt geprezen voor het voortdurende vertrouwen in de helikopters van het bedrijf, terwijl het nieuwe missies verkent, waaronder militaire training, en zijn lokale aanwezigheid en capaciteiten uitbreidt. Als door Airbus aangewezen onderhouds- en pilotentrainingscentrum beheert Microflite een indrukwekkende vloot voor diverse missies en biedt het typegerichte training voor alle enkelmotorige en lichte tweemotorige helikopters.

Vooruitzichten op training

In samenwerking met Airbus werkt Microflite aan gezamenlijke trainingsambities, waaronder de introductie van een Full Flight Simulator in Australië in de komende twee jaar. Met meer dan 1.675 H145 familie helikopters in dienst, die samen meer dan 7,6 miljoen vlieguren hebben verzameld, zet de H145, uitgerust met twee Safran Arriel 2E motoren, FADEC en de Helionix digitale avionica suite, de standaard voor veiligheid, efficiëntie en lage CO2-uitstoot binnen zijn klasse.