woensdag , 22 mei 2024

Eerste Europese oneworld lounge op Schiphol

Swissport en de oneworld® alliantie hebben onlangs hun gloednieuwe lounges op Schiphol Airport geopend, gelegen in Lounge 2 en toegankelijk voor reizigers naar non-Schengen bestemmingen. Deze ontwikkeling markeert de introductie van de eerste Europese lounge van oneworld, terwijl Swissport haar Aspire Lounge vernieuwt en heropent.

Eerste oneworld lounge in Europa

De oneworld lounge, ontworpen door D/DOCK, beslaat 473 vierkante meter en biedt een moderne, luxe ervaring. Met een interieur dat een ode brengt aan het Nederlandse leven, inclusief Amsterdamse grachtenlampen-geïnspireerde verlichting, belooft deze lounge comfort en stijl. Jochem Straatman, Art Director bij D/DOCK, benadrukt het doel om een premium lounge-ervaring te creëren die het reizen verrijkt. Beheerd door Aspire Executive Lounges, een dochteronderneming van Swissport, biedt de lounge gemakkelijke toegang tot de gates van oneworld leden.

Vernieuwde Swissport Aspire Lounge

Swissport introduceert ook een vernieuwde Aspire Lounge, toegankelijk voor alle non-Schengen reizigers. Het gedeelde gebruik van faciliteiten zoals de keuken, waar chefs verse gerechten bereiden, verhoogt de efficiëntie. Het design van de lounge eert Amsterdamse elementen en de Nederlandse dijken, en benadrukt duurzaamheid door het hergebruik van meubilair. Daarnaast zijn de faciliteiten voor zakelijke reizigers uitgebreid.

Toewijding aan luxe en comfort

Beide lounges weerspiegelen een toewijding aan luxe, comfort, en duurzaamheid, met een sterke nadruk op lokale inspiratie en efficiëntie. Reizigers kunnen nu genieten van een verhoogde ervaring op Schiphol, ondersteund door de samenwerking tussen Swissport en oneworld, en de culturele echo’s van Nederland in hun ontwerp.