dinsdag , 21 mei 2024

Vietjet tekent voor 20 Airbus A330neo vliegtuigen

Vietjet Air heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met Airbus voor de aankoop van 20 A330-900 widebody vliegtuigen. Deze stap markeert Vietjet’s eerste widebody bestelling ooit en onderstreept de ambitie van de luchtvaartmaatschappij om haar langeafstandsnetwerk uit te breiden en de regionale dienstverlening met hoge capaciteit te versterken. De nieuwe vliegtuigen zullen de huidige vloot van geleasde A330-300’s vervangen en bieden ruimte voor netwerkexpansie.

Strategische vlootmodernisering

Dinh Viet Phuong, CEO van Vietjet, benadrukt het strategische belang van de A330neo voor de vloot. “De nieuwe A330neo vliegtuigen zijn een strategische aanvulling om Vietjet’s vloot volledig te moderniseren. Ze verbeteren onze operationele mogelijkheden ter ondersteuning van ons wereldwijde netwerkuitbreidingsplan. Hun zuinige ontwerp past bij onze duurzaamheidsstrategie en ESG-doelstellingen, met als doel netto nul uitstoot tegen 2050.”

Samenwerking met Airbus

Christian Scherer, CEO van de commerciële luchtvaartafdeling van Airbus, uit zijn enthousiasme over de samenwerking met Vietjet voor de volgende fase van de expansie van de vervoerder. “De A330neo zal de luchtvaartmaatschappij in staat stellen de laagst mogelijke operationele kosten per stoel te realiseren en haar klanten de best mogelijke waarde te bieden. Het is ook de perfecte aanvulling op de A321XLRs die al besteld zijn, terwijl Vietjet zijn vleugels uitslaat naar verre bestemmingen.”

Kenmerken van de A330neo

De A330neo beschikt over de bekroonde Airspace-cabine, die passagiers een unieke ervaring biedt met een hoog comfortniveau, sfeer en ontwerp. Dit omvat meer persoonlijke ruimte, vergrote bagagebakken, een nieuw verlichtingssysteem en toegang tot de nieuwste entertainment- en connectiviteitssystemen aan boord. Aangedreven door de nieuwste generatie Rolls-Royce Trent 7000 motoren, kan de A330-900 non-stop 7.200 nm / 13.300 km vliegen. Eind januari 2024 had de A330-familie 1.771 vaste bestellingen van meer dan 130 klanten wereldwijd.