dinsdag , 21 mei 2024

PC-21 vloot behaalt 500.000 vlieguren

De wereldwijde vloot van bijna 250 PC-21 trainingsvliegtuigen heeft een historische mijlpaal bereikt door meer dan 500.000 succesvolle vlieguren te voltooien. Deze prestatie benadrukt de efficiëntie en geavanceerde technologie van de PC-21 als trainingsplatform.

Kosteneffectieve pilotenopleiding

Uit ervaringen met huidige gebruikers van de PC-21 blijkt dat het geavanceerde trainingssysteem van Pilatus de kosten voor het opleiden van toekomstige piloten met meer dan 50 procent kan verlagen. Dit maakt de PC-21 tot een kosteneffectief, duurzaam en intelligent trainingsplatform.

Innovatief trainingssysteem

Het geïntegreerde PC-21 trainingssysteem omvat niet alleen de vliegtuigen, maar ook systemen voor missieplanning en -debriefing, trainingsmaterialen, virtuele realiteitstools en een vliegsimulator. Deze elementen dragen bij aan een grondige voorbereiding van piloten voordat ze daadwerkelijk gaan vliegen.

Wereldwijde adoptie en uitbreiding

De huidige vloot omvat wereldwijd bijna 250 PC-21s. Klanten zijn enkele van de toonaangevende luchtmachten van de wereld, waaronder die uit Europa, Australazië en het Midden-Oosten. De Spaanse Luchtmacht, nu de grootste PC-21 operator in Europa, heeft haar vloot versterkt met 16 extra PC-21s en bijbehorende simulatoren. De Zwitserse Luchtmacht gebruikt sinds 2008 met succes de PC-21 voor het opleiden van haar toekomstige militaire piloten.

Dit record benadrukt de cruciale rol van de PC-21 in de moderne luchtvaarttraining, met een focus op kostenefficiëntie, duurzaamheid en hoge prestaties.