woensdag , 22 mei 2024

Tankwagen met kerosine gekanteld bij vliegbasis Eindhoven

Een tankwagen die maandagmiddag op weg was naar de vliegbasis, kantelde en veroorzaakte een grote operatie van de hulpdiensten. De wagen, geladen met 40.000 liter kerosine, kantelde op een weggetje op de vliegbasis, wat resulteerde in een grootschalige respons van de brandweer en militaire eenheden.

Grootschalige respons van hulpdiensten

Een crashtender en tankautospuit van de vliegbasis Eindhoven reageerden onmiddellijk, bijgestaan door de civiele brandweer. Brandweer Eindhoven stuurde ter plaatse twee blusvoertuigen en een schuimblusvoertuig om te assisteren bij de situatie.

Samenwerking bij opruimen van gelekte kerosine

De nasleep van het incident op de vliegbasis gaat door, waarbij vandaag ongeveer 5.000 liter gelekte kerosine werd opgeruimd. De militaire brandweer en een civiel bedrijf werkten samen om de vervuilde grond te verwijderen door deze af te graven. De gelekte brandstof was ontstaan tijdens de berging van de gekantelde tankauto van de luchtmacht.

Onderzoek naar de oorzaak

Het incident vond plaats op de rondweg van de basis. In eerste instantie was alleen olie uit de motor gelekt. Het is nog onduidelijk hoe het voertuig kon kantelen, en de marechaussee voert momenteel onderzoek uit naar de oorzaak.