woensdag , 22 mei 2024

FAA ondersteunt elektrische vliegopleidingen

Pipistrel, een bedrijf van Textron Inc. (NYSE: TXT), heeft aangekondigd dat de Federal Aviation Administration (FAA) een vrijstelling heeft verleend voor de lichte-sportvliegtuig (LSA) luchtwaardigheid van de Pipistrel Velis Electro. Dit opent de deur voor vliegtrainingen in een elektrisch vliegtuig binnen de Verenigde Staten.

Kansen voor vliegscholen

De FAA-vrijstelling stelt Amerikaanse vliegscholen in staat het elektrische vliegtuig binnen hun vliegopleidingsprogramma’s te gebruiken. De Velis Electro biedt een kosteneffectief en duurzamer leerplatform voor studentpiloten om vliegvaardigheden te verwerven, van geen vliegervaring naar uiteindelijk solo vliegen, terwijl ze vroegtijdig ervaring opdoen met toekomstige aandrijfsystemen.

Verlaging kostenbarrière voor vliegopleiding

Kriya Shortt, president en CEO van Textron’s eAviation segment, verklaart: “Dit is een geweldige dag voor vliegopleidingsorganisaties en aspirant-piloten. Met deze vrijstelling kan de kostenbarrière voor het volgen van een primaire vliegopleiding aanzienlijk worden verlaagd. We zijn de FAA dankbaar voor zijn steun om meer mogelijkheden voor elektrische luchtvaart naar de Verenigde Staten te brengen.”

Duurzame vlucht naar de toekomst

Gabriel Massey, president en algemeen directeur bij Pipistrel, zegt: “De FAA-vrijstelling is een belangrijke mijlpaal op weg naar duurzame vlucht. We zijn trots op ons team en wat we hebben bereikt in het creëren van de toekomst voor elektrische en duurzame luchtvaart, wereldwijd. Het opstijgen voor de eerste keer is opwindend, en nog meer in een elektrisch vliegtuig. We kijken ernaar uit om meer piloten de lucht in te zien gaan en hun eerste vlucht in de Velis Electro te ervaren.”