zaterdag , 25 mei 2024

PAL-V en Aviterra sluiten megadeal voor vliegende auto’s

Onlangs heeft Aviterra, een in Dubai gevestigd bedrijf, een opzienbarende deal gesloten met PAL-V voor de aanschaf van meer dan 100 Liberty vliegende auto’s. Deze transactie staat voor een significante investering en vestigt een partnerschap voor de regio’s Midden-Oosten en Afrika. Aviterra, geleid door een van de oprichters van Jetex, een vooraanstaande speler in de zakelijke luchtvaartsector, benadrukt het belang van de PAL-V Liberty voor de regionale reisbehoeften.

Een nieuwe dimensie in mobiliteit

Mouhanad Wadaa, de Managing Director van Aviterra, prijst de PAL-V Liberty als een revolutionaire innovatie die vliegen en rijden combineert, waarmee de mobiliteit fundamenteel zal veranderen. De Liberty, bekend als de eerste echte vliegende auto ter wereld, biedt een alternatief voor reizen over drukke wegen en vergroot de flexibiliteit met een vliegbereik van 500 km en een maximale snelheid van 180 km/u.

Strategische investeringen en partnerschappen

De investeringstak van Aviterra, Loggia Investment, heeft strategisch geïnvesteerd in PAL-V en een partnerschap opgezet voor de regio Midden-Oosten en Afrika. Robert Dingemanse, CEO en oprichter van PAL-V, waardeert de samenwerking met Aviterra en Mouhanad Wadaa voor hun ervaring in de luchtvaart en hun steun bij verkoop- en marketingactiviteiten in deze regio.

Toekomstplannen en ontwikkelingen

PAL-V is bezig met het ontwikkelen van regionale kantoren over de hele wereld om haar bedrijf in vliegende auto’s uit te breiden. Deze kantoren zullen dienen als centra voor verkoop, onderhoud, vliegtraining en assemblage. Er worden in de nabije toekomst verdere ontwikkelingen en successen in certificering verwacht, die de voortrekkersrol van PAL-V in de opkomende markt van Advanced Air Mobility zullen bevestigen.