vrijdag , 24 mei 2024

Airbus koopt Duitse cyberbeveiliger INFODAS

Airbus Defence and Space heeft een overeenkomst getekend om INFODAS, een bedrijf uit Keulen gespecialiseerd in cybersecurity en IT-oplossingen voor de publieke sector, inclusief defensie en kritieke infrastructuren, te verwerven. De afronding van deze transactie is afhankelijk van de gebruikelijke regelgevende goedkeuringen en wordt verwacht voor het einde van 2024.

Versterking cybersecurity-portfolio

Deze acquisitie sluit aan bij de strategische ambitie van Airbus om zijn cybersecurity-portfolio uit te breiden ten behoeve van Europese en wereldwijde klanten. Gezien de exponentiële toename van cyberdreigingen, samen met de toenemende digitalisering en connectiviteit van zijn producten en systemen, vormt cybersecurity een essentiële pijler in de ontwikkeling van Airbus. In de afgelopen jaren heeft de groep zijn capaciteiten en expertise op het gebied van cybersecurity aanzienlijk ontwikkeld, om zo de best mogelijke bescherming te bieden voor zijn producten, operaties, klanten en ecosysteem, waaronder grote programma’s zoals het Future Combat Air System (FCAS).

Over INFODAS

INFODAS, met ongeveer 250 werknemers en een jaarlijkse omzet van circa 50 miljoen euro, heeft naast zijn hoofdkantoor in Keulen ook kantoren in Duitsland, waaronder in Berlijn, Bonn, Hamburg, München en Mainz. Het bedrijf is door het Federale Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) erkend als IT-beveiligingsdienstverlener in de gebieden van informatiesysteemaudit, advies en penetratietests. De SDoT Security Gateway-productfamilie van INFODAS is goedgekeurd voor classificatieniveaus tot geheim. Bovendien zijn de producten gecertificeerd volgens de Common Criteria en beschikken ze over andere land-specifieke certificaten.